20 Април 2024събота04:59 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Право, куме, в очи

Вампирясване

/ брой: 186

автор:Светлана Михова

visibility 2009

Вече няма съмнение: едноличното търговското дружество с ограничена отговорност с централа във Вашингтон и офис в Брюксел, обявило за своя основна дейност управлението на света, изпадна в истерия. От нея до агонията има само крачка. Но докато тя бъде направена, предстои опасният момент, в който рисковете за всички може да бъдат фатални. Това се отнася за всички съдружници, които са дали генерално пълномощно на управителя. Харизали са му суверенитета си. Те се подлъгаха, че той ще работи за общото благо. Позволиха си да забравят, че характерна черта на управителя е да мисли само как да натъпче собствения си джоб. Това е основно правило и практика в цялата кратка история на САЩ, гарантиращо тяхното благополучие. Няма нито един пример за обратното.
В такава прискърбна ситуация е изпаднало ЕООД-то с внушителната табела "НАТО". Всичко тръгна оттам, че управителят така и не успя да застави целия свят да спазва съчинения от него устав на дружеството. Нещо повече, той и съдружниците му изпаднаха в бяс, че може да има и такива, които не желаят да им предоставят пълномощно да бъдат управлявани, и започнаха да регистрират свои дружества - "някакви си там" БРИКС, Евразийски и други съюзи. Чувството на гняв се изостри от последиците, до които ги доведоха собствените им пристъпи на безразсъдство в Близкия изток, Украйна и къде ли не по света. Навсякъде проектите на САЩ се провалиха и продължават да тласкат ЕООД-то към крах.
В медицинската практика често се наблюдава истерична реакция на тежко болните при предизвестен фатален край да го удрят на живот като за последно. В Брюксел и Вашингтон се хвърлиха в неудържима вакханалия. Картината на предизборната кампания в САЩ придобива умопомрачителни форми. Ако това засягаше само тях, бихме могли със снизходителна усмивка да наблюдаваме хореографските екзерсиси на Хилари и Доналд. Вместо шоу, както са ни свикнали, този път ставаме свидетели на трагикомедия, разигравана от по-буйните пациенти в психиатрична клиника. На нея не може да се гледа равнодушно, защото вакханалията напуска болничната територия, а пациентите започват да вампирясват. Те истерично жадуват кръв.
Раздразнен от загубите на ислямистите в Сирия и успешните действия на руските въздушни сили, бившият зам.-шеф на ЦРУ Майкъл Морел открито призова да бъдат убивани повече руснаци там. "Трябва да заставим руснаците да си платят, като ги убиваме. Тайно, без да докладваме това в Пентагона". Малко ли са лудите, ще каже някой. Но тогава защо не е в лудницата? Още повече, че Морел не е никакъв "бивш". Той е действащ член на Комисията по надзор на националното разузнаване на САЩ. И внимание - активист в предизборния щаб на Хилари. Този факт изглежда не смущава никого от съдружниците в НАТО. Може би, за да няма паника пред фалита. Затова и "свободните и демократични" медии мълчат. На много от тях може дори да им допадат подобни призиви, но ги е срам да си го признаят. Няма съмнение, че ако някой бивш шеф от КГБ или сегашен петоразряден политик от световно неизвестна руска партия би си позволил само да намекне за подобно отношение към янките, воят на същите медии щеше да бъде до небесата.
Вампирясването не е изолиран случай в кантората на управителя. "Единственият начин, по който САЩ могат да окажат някакво влияние в региона и да променят хода на събитията в Близкия изток, е да започнат да убиват руснаците. Да убиват толкова много, че дори медиите на Путин да не могат да скрият, че хората му се връщат в пакети за трупове". Силно казано. Типично по американски. Директно. Цинично. Казва го военният анализатор на Fox News Робърт Скейлз. Преди година той заяви, че "бъдещето на Русия ще решат ракетите на САЩ и украинските щикове". Човекът е генерал от резерва, но е действаща публична фигура. И той подкрепя Хилари за бъдещ управител на ЕООД-то.
За опасното разпространение на психичните отклонения извън границите на клиниката говори и фактът, че тези дни на частната опитна територия "Украйна" за тестване американски проекти тръгна акцията "Убий москалите". Става дума за всички с руски паспорти, за онези, които искат добри отношения с Русия и говорят на руски. Желаещите да участват в нея са уверявани, че полицията няма да им пречи, а на евентуалните жертви се препоръчва да се правят на глухонеми. За същите вампирски наклонности говори и осуетената преди седмица терористична акция на украинските тайни служби в Крим. Това е единствената засега територия в Европа, където властите открито практикуват терор за постигане на политически цели.
Но това е половин беда. Ако любимката на такива като Морел и Скейлз изхвърчи от "кукувичето гнездо" и кацне за управител на дружеството "НАТО", вампирясването ще е тотално. Тежко и горко на съдружниците. Защото ЕООД-то не е просто с ограничена отговорност. То не носи никаква отговорност.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ