23 Април 2024вторник14:58 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Любовта е всичко!

Това разкриват в новата постановка на "Ромео и Жулиета" във Варна младите таланти от студио "Театър"

/ брой: 178

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 3743

Премиерни спектакли на "Ромео и Жулиета" от Шекспир представят на 7, 8 и 9 август от 19 ч. ТМПЦ - ДТ "Стоян Бъчваров", и сдружение "Арт Актинг". Постановката е на Стоян Радев и Веселина Михалкова. Сценография и костюми - Стоян Радев и Славяна Иванова. Участват Виктория Иванова, Ели Пенчева, Боряна Минчева, Недялко Стефанов, Цветан Великов, Светлозар Начев, Габриела Боева, Джули Хаджолян, Василена Колева, Димитър Жеков, Николай Николаев, Николай Йорданов и др., информира Виолета Тончева.
На "Ромео и Жулиета" с любов! Така може да бъде озаглавена подборката от разсъждения на младите таланти от студио "Театър", връстници на героите от вечната Шекспирова пиеса.
Виктория Иванова: "Увековечените образи на две влюбени деца, които завладяват всеки със своята любовна история, довела ги до неочаквана смърт."
Ели Пенчева: "Велика, неизмерима и недостижима в гениалността си е пиесата. Като любовта, която живее във всеки от персонажите..., но по различен начин. Едва ли някой някога ще успее да обгърне и покаже всичко, заложено в историята."
Боряна Минчева: "В любовта и войната всички средства са оправдани."
Недялко Стефанов: "Една пиеса, разказваща много интересна любовна история, която се случва на всеки от нас и разкрива какво всъщност е любовта и докъде може да стигне човешкият разум заради нея."
Цветан Великов: "Необикновената история на двама необикновени, която се случва на обикновените."
Светлозар Начев: "Смъртта е само началото."
Габриела Боева: "История, която ни показва колко сме подвластни на любовта и колко жадно можем да я преследваме, когато нея я няма."
Джули Хаджолян: "Няма нужда от думи. Не защото не достигат, а защото е трудно да откриеш правилните. А и докато ги намериш, тя, магията вече е изчезнала. Така че по-добре да я усетиш, да й се насладиш на момента и... да очакваш неочакваното."
Василена Колева: "Плач, породен по време на "Ромео и Жулиета", не е от тъга. Плачът се появява тогава, когато спомените отпреди ненадейно биват изиграни на сцената от собствените ни приятели и деца."
Димитър Жеков: "Един абстрактен, различен, красив и емоционален прочит на класическата пиеса. Любовта е всичко."
Николай Николаев: "Пожелавам на всекиго такава любов. Само да не е трагична."
Николай Йорданов: "Любовта в "Ромео и Жулиета" е не само чувство, но и съдба. Хората се влюбват по чиста случайност, сякаш са напътствани от звездите и тези двама 14-годишни са тук, за да ни напомнят какво е тя..."

Плакат Славяна Иванова

1/3 у нас взимат под 1000 лева

автор:Дума

visibility 105

/ брой: 77

Бум на заболели от коклюш

автор:Дума

visibility 105

/ брой: 77

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 112

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 125

/ брой: 77

Агнешкото в Гърция 10 евро за килограм

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 77

Баските сепаратисти с исторически успех

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 77

Иран запазва строгия контрол върху дрехите

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 77

Молдовска "Победа" създадоха в Москва

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 96

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 90

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 101

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 117

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ