18 Април 2024четвъртък11:55 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Пекин се закрепва на южноамериканските пазари

Боливия получи безплатно партия китайски бронеавтомобили "Тигър"

/ брой: 177

автор:Дума

visibility 1159

За пръв път от 1980 г. Боливия е получила нова бронирана техника. Това е станало преди седмица на церемония в столицата Ла Пас с участието на представители на китайската компания Shaanxi Baoji Special Vehicles Company, чиито бронирани машини "Тигър" 4х4 са попълнили парка на боливийската армия в рамките на споразумение от 2015 г. за 50 млн. юана (около 8 млн. долара) между Боливия и Китай. По него южноамериканската страна получава помощ от азиатския гигант под формата на 31 машини - 27 във военен вариант и 4 в полицейски. Деветнайсет от машините ще постъпят в Сухопътните войски, а шест във ВВС на Боливия. Очаква се на 7 август първите "тигри" да бъдат показани публично по време на военен парад.
Бронемашините "Тигър" са разработени от китайската компания като специален експортен проект на китайската компания от провинция Шанси, която е специализирана в производството на брониран цивилен и специален транспорт, а също и на леки бронирани машини, най-известната от които е ZBF05. За пръв път бронемашината "Тигър" е била показа през 2012 г., но Боливия е станала нейният единствен засега купувач.
"Тигър" има пълна бойна маса от 6,5 тона и екипаж от двама души и до осем-девет десантника. Дължината на машината е 5,36 м, ширината 2,32 м, а височината 2,3 м. "Тигър" е оборудван с американски дизелов двигател "Къминс" модел ISDE 200-30 с мощност 200 к.с., (до 2700 об./мин.), ръчна скоростна кутия. Максималната скорост по шосе е 110 км/ч, запасът на хода по шосе достига до до 600 км. Бронирането на стоманения корпус, според уверенията на производителя, е достатъчно да осигури защита от бронебойни патрони с калибър 7,62х54 мм от дистанция 50 м за челната част и от 100 м за бордовете. Предполага се, че машините нямат сериозна противоминна защита. Предадените на Боливия "Тигри" са оборудвани с 12,7-мм картечници.

 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 77

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 61

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 53

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 75

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 53

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 57

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 55

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 57

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 56

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ