11 Май 2024събота05:48 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Борисов преразглежда фигурата си за президент

Не било важно бъдещият държавен глава да има образование, а да имал качествата на обединител

/ брой: 166

автор:Дума

visibility 11

В сегашната ситуация коренно си преразглеждам фигурата на кандидат-президент на ГЕРБ, обяви премиерът и лидер на партията Бойко Борисов вчера. "Какво значи един президент да е социален или да е гарант за ЕС? Гарантът и за ЕС, и за НАТО са на първо място партиите от мнозинството и кабинетът. В сегашната ситуация коренно си преразглеждам фигурата в новия световен ред. Той трябва да е обединител. Нацията в следващите месеци и години ще има нужда от един човек, който да балансира между партиите, да я обедини. Не касае човек дали е с много образование и с много титли. Думата е да бъде приет от всички, когато бъде избран", мотивира думите си премиерът. На въпрос дали самият той се чувства като обединител, Борисов отговори, че е "много тежко човек да си припише титла, която не му е дадена от хората".
По думите му президентските избори са толкова далеч, че му били последна грижа към този момент. Според него през това време ще им се налага да решават тежки казуси през тези месеци и призна, че очакват тежка ситуация с бежанците по границата заради ситуацията в Турция след неуспешния опит за преврат.
Според Борисов Радан Кънев е подходил с унижение към него в разговорите за обща кандидатура, защото го е привикал в парламента и е поискал президентът Росен Плевнелиев да се откаже от ГЕРБ. Премиерът каза, че при тези отношения между ГЕРБ и ДСБ той няма как да изкара своите 1 млн. избиратели да гласуват на втори тур в случай, че техен кандидат стигне до него.
По думите му Трайчо Трайков и Гроздан Караджов, чиито имена са сред номинациите в РБ, е "абсурдно да се подкрепят". Все пак той допусна ново сближаване в отношенията с Кънев в името на президент-обединител.
"Когато си говорим с него не пред медиите - изключително разумен човек, когато ми излезе и види камерите и започне да ги говори едни неща - изтръпвам", каза премиерът по повод лидера на ДСБ. Борисов потвърди, че от изхода на президентските избори зависи и дали ГЕРБ ще остане във властта или ще поиска нови избори.
Не искам да го чувам и виждам, така пък коментира Бойко Борисов скандалния случай с катастрофата с кмета на Трън Станислав Николов от ГЕРБ, при който тежко е ранено 6-годишно момче, а свидетели са били притискани да не дават показания. "Много се подразних, като слушах как кмета на Трън обяснява как щял да съди телевизии и нямало да говори. Първо - ти си публична фигура, когато те питат, ще излезеш и ще кажеш какво мислиш, а не след пет дни да обясняваш кой е луд и кой не е. На всеки може да му се случи някаква неприятност на пътя. Посипи си главата с пепел, иди при тази жена, направете всичко възможно. И партията щеше да даде пари за лечението на детето", възмути се премиерът.
Той уточни, че когато се обадил на главния прокурор Сотир Цацаров да му каже, че настоява случаят да бъде разследван обстойно и ако кметът е виновен да си получи заслуженото, той му казал, че делото вече е на бюрото му и го прехвърля на прокуратурата в Перник.

И трите телекома с рекордни приходи

автор:Дума

visibility 375

/ брой: 86

Гвоздейков пак смени началника на НКЖИ

автор:Дума

visibility 376

/ брой: 86

Вето върху тавана за надценката на хляба

автор:Дума

visibility 401

/ брой: 86

Червеното месо и млякото разболяват планетата

автор:Дума

visibility 389

/ брой: 86

Европа се окъпа в светлини за 9 май

автор:Дума

visibility 373

/ брой: 86

Катастрофална загуба за социалдемократите в РСМ

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 86

Популярността на САЩ като глобална сила спада

автор:Дума

visibility 356

/ брой: 86

Си Дзинпин пристигна в Унгария

автор:Дума

visibility 365

/ брой: 86

Време е

автор:Александър Симов

visibility 337

/ брой: 86

С надежда за партньорство

visibility 334

/ брой: 86

Извращението Евровизия

visibility 351

/ брой: 86

9 май - ден на Победата

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 86

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ