23 Април 2024вторник19:23 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Индия иска да наеме втора атомна подводница

Делхи иска да закупи нови големи партии оръжие от Русия

/ брой: 159

автор:Дума

visibility 113

Москва и Делхи са близо до сключването на споразумение за лизинг на втора руска атомна подводница, твърди вестник "Комерсант". Индийската страна се отказала да иска най-новата руска многоцелева атомна подводница пр.885 "Ясен" и е съгласна да вземе за десет години употребявана атомна подводница, която да превъоръжи със свръхзвуковите ракети "БраМос", които пък са съвместно руско-индийско производство.
Информацията за перспективите на военно-техническото сътрудничество между Москва и Делхи е станала известна по време на провеждащото се в Екатеринбург международно изложение "Инопром". Става дума за подводница от пр.971 "Щука-Б", каквато вече от 2007 г. има една в състава на индийските ВМС. Предполага се, че руската страна ще предаде на индийците подводницата "К-322 "Кашалот", която сега се намира в състава на Тихоокеанския флот. Според "Комерсант", преди да бъде предадена на лизинг, "Кашалот" ще бъде модернизирана, като ще й бъдат монтирани пускови установки а противокорабни ракети "БраМос". Като се отчете и времето за преоборудването на "Кашалот", руските журналисти смятат, че подводницата може да бъде предадена на Индия през 2019-2020 г.
Едновременно с това Русия и Индия подписаха договор за доставка на модерни системи за противовъздушна отбрана С-400. Това заяви индийският военен министър Манохар Парикар, цитиран от руски медии. През 2015 година медии съобщиха, че Индия иска да закупи пет дивизиона С-400. Към момента само Русия използва такава система. Китай и Индия ще бъдат първите чужди клиенти, които ще се сдобият със ЗРК С-400. Освен това по време на изложението в Екатеринбург е било съобщено, че Индия смята да купи от Русия 4 бомбардировача Ту-22М3 (досега не са изнасяни), 80 вертолета Ми-17, а също и транспортни самолети Ил-76, които са подходящи за монтирането на "летящ" израелски радар "Фалкон". Било е съобщено и за производството на 1000 танка Т-90С и 200 вертолета руско производство Ка-226 в Индия. Индийците смятали да платят на Русия и 900 млн. долара за модернизация на изтребителите МиГ-29.
 

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 333

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 310

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 303

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 332

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ