20 Април 2024събота03:50 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Алманах "Света гора" гостува в столицата

/ брой: 70

автор:Веселка Венкова

visibility 1099

Десетият, юбилеен брой на алманаха за литература, наука и изкуство "Света гора" № "Й" (2009), излизащ във Велико Търново с финансовата подкрепа на Великотърновския университет, общината и издателство "Фабер", представи в книжарница "Хеликон-Витоша" главният му редактор доц. Сава Василев. По финансови причини книжката излезе от печат през декември 2010 г., но вече срещна читателите си във Велико Търново, Варна, Русе, Пловдив, Стара Загора. 
Колекционерско издание, което с пълнотата и литературната си представителност е четиво "с продължение" и мястото му е на книжната лавица, тази година ще ни зарадва още два пъти. Сава Василев се надява още през май да излезе книжката "К"  за 2010 г. (томовете обикновено са по 500-600 страници), а през декември - и броят за настоящата година - "Л". Ценителите знаят, че номерацията на "Света гора" не е с арабски цифри, а на кирилица.
Представянето на мултимедийния диск, търсещ друг вид диалогичност и аудитория, който в трети пореден брой придружава алманаха, сладкодумно бе разказан от доц. Василев с помощта на преносим компютър. 
След обстойното "разнищване" на утвърдените и нови рубрики, автори, критици и художници, намерили място в последния, засега, брой, Сава Василев провокира интерес към следващата книжка, в която ще намерят място, открити в полски антиквариат пощенски картички, изпращани от Боян Пенев и част от дневника на Ноеми Молерова, последната съпруга на поета Кирил Христов.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ