19 Април 2024петък19:56 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Евро 2016

Франция обърна Ейре с 2:1

Антоан Гризман изведе "петлите" до 1/4-финал на европейското

/ брой: 143

автор:Дума

visibility 61

Франция обърна Ейре с 2:1 и се класира за 1/4-финал на домашното за тях европейско първенство. В герой за "петлите" се превърна Антоан Гризман, който с два бързи гола в рамките на 255 секунди хвърли феновете в екстаз и заслужено бе избран за Играч на мача. Първо нападателят на Атлетико Мадрид изравни с глава в 57-ата мин. от точката за дузпи след центриране на Бакари Саня. Малко след това Оливие Жиру свали топката към Гризман, който с премерен удар от границата на наказателното поле прониза за втори път Дарън Рандолф. Гризман се оформи като голмайстор на Франция, след като вече е с три попадения на шампионата. При реализаторите той се изравни в челото с Алваро Мората (Исп) и Гарет Бейл (Ейре).
В Лион ключов момент бе решението на селекционера на Франция Дидие Дешан да смени позицията на Гризман, който през второто полувреме от халфовата линия мина да играе зад централния нападател Оливие Жиру.
В 66-ата мин. на "Стад де Люмиер" интригата в срещата бе убита, след като Шейн Дъфи бе изгонен с директен червен картон. Централният защитник спря с груб шпагат Гризман, който оставаше сам срещу вратаря, и главният рефер Никола Рицоли (Ит) не се поколеба да го изгони.
Иначе срещата започна кошмарно за "петлите", след като борбените ирландци поведоха след дузпа още във втората мин. Тя бе отсъдена за нарушение на Пол Погба срещу Шейн Лонг. Вкара я Роби Брейди, който реализира втория най-бърз гол в историята на европейските първенства. Той даде аванс на Ирландия с точен изстрел в 1:59 мин. Най-бързото попадение остана на руснака Дмитри Кириченко, който се разписа в 67-ата сек. при победата над Гърция с 2:1 в груповата фаза на Евро 2004 в Португалия. Вторият най-бърз гол досега пък беше на Сергей Алейников също от Русия в 2:07 мин. за успеха над Англия с 3:1 на първенството на Стария континент през 1996 г. в Германия.
Това е първа победа за Франция на елиминации от 2000 г. Последният път това бе финалът и златния гол на Давид Трезеге за 2:1 над Италия.
За място във финалната четворка французите ще се изправят срещу победителя от сблъсъка между Англия и Исландия, които играят днес в Ница. Този мач ще пропуснат французите Нголо Канте и Адил Рами, които ще изпълняват наказания за жълти картони.


Димитри Пайе целува лявата бутонка на Антоан Гризман, който с два гола класира Франция на 1/4-финал на Евро 2016 и така спаси домакините от резил
Снимка uefa.com

Резултати
1/8-финали
37. Швейцария – Полша 5:6 след дузпи (1:1 в редовното време и продълженията) 0:1 Блашчиковски (39) 1:1 Шакири (81);
38. Уелс - Северна Ирландия 1:0 Макоули (75-автогол);
39. Хърватия - Португалия 0:1 след продължения Куарешма (117);
40. Франция – Ирландия 2:1 0:1 Брейди (2) 2:1 Гризман (57 и 61) ЧК Дъфи (Е-66)

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ