28 Март 2024четвъртък14:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Русия и Китай с договори за $50 млрд.

Путин и Си Цзинпин се споразумяха за укрепване на световната стратегическа стабилност

/ брой: 143

автор:Дума

visibility 7

Споразумения на стойност 50 млрд. долара са сключили Русия и Китай по време на посещението на руския президент Владимир Путин в Китай. Равносметката е на агенция "Новости".
"Бяха избрани петдесет и осем бизнес инициативи на обща стойност 50 млрд. долара", заяви Путин пред журналисти в китайската столица. Руският президент бе придружен от правителствена и бизнес делегация.
Между двете държави бяха подписани няколко енергийни сделки, включително за продаване на дялове на няколко руски проекта на китайски компании.
"Роснефт" ще продаде 40% от петрохимически комплекс. Подписани са и някои нови споразумения за доставки на суров петрол за Китай.
Междуправителствено споразумение за голям авиационен проект бе постигнато в Пекин. Китай и Русия ще работят съвместно за създаването на нов пътнически самолет, който може да носи до 300 пътници.
Новият проект се разглежда като потенциален конкурент на "Боинг" и "Еърбъс" не само в Русия и Китай, но и на азиатския авиационен пазар.

Русия и Китай планират да подпишат споразумение за започване на първите два съвместни проекта в руския Далечен изток на Източния икономически форум през септември. Това е заявил президентският представител в Далекоизточния федерален окръг на Русия Юрий Трутнев, който е на посещение в Пекин, предаде РИА "Новости". "Сега задачата е такава: на 3 септември тази година на Източния икономически форум ще бъдат започнати първите проекти. Колегите от Китай споменаха за два проекта. Те казаха, че първите два проекта ще бъдат подписани на форума", заяви Трутнев.
В Пекин руският президент Владимир Путин и неговият китайски колега Си Цзинпин подписаха руско-китайско съвместно изявление за укрепване на световната стратегическа стабилност. Русия и Китай се обявяват за политическо разрешаване на международните проблеми и срещу използването на сила и санкции. Това заяви президентът на Китайската народна република Си Цзинпин на съвместен брифинг след разговорите си със своя колега Владимир Путин.
"Ние винаги сме се обявявали за политическо разрешаване на междудържавните спорове и актуалните регионални проблеми чрез приятелски консултации и мирни преговори, срещу използването на силата и заплахите със сила, срещу лесното налагане на санкции и заплахите за тяхното използване, срещу едностранната политика и използването на едностранни действия без съгласието на заинтересованите страни", каза китайският лидер.
Той подчерта, че Китай и Русия и занапред ще полагат усилия за формирането на международни отношения от нов тип - основаващи се на принципите на сътрудничеството и взаимната изгода.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 217

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 223

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 179

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 161

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 232

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 186

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 207

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ