25 Април 2024четвъртък17:28 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Станишев предлага нов дневен ред за Европа

Европейският проект ще издържи на изпитанията. Време е за действие, призовава лидерът на ПЕС

/ брой: 143

автор:Дума

visibility 30

"23 юни 2016 година ще остане в историята като политическо земетресение в ЕС. За първи път, след десетилетия на разширяване на съюза, страна членка направи избор да напусне. Важно е правителството на Великобритания да задейства член 50 и да стартира възможно най-бързо процедурата по напускане на съюза. В противен случай ще бъде оставена отворена врата за прояви на всякакъв тип национализъм и популизъм в Европа. Сега е времето всички, които вярват в ЕС, да действат. Ние, европейските социалисти и демократи, вярваме в съюза. Влагаме своето сърце и душа в европейския проект и сега е времето да се уверим, че той ще издържи на изпитанията. Националисти и популисти от Европа ще се опитат да експлоатират темата "Брекзит", за да спечелят влияние и да привлекат вниманието на хората." Това написа в писмо до левите премиери, лидерите на партиите членки, евродепутатите и медиите председателят на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев. Той изпрати Пътна карта с нов, социалдемократически дневен ред за Европа за периода 2016-2019 г. преди редицата срещи, които стартират от днес – с Групата на социалистите и демократите в ЕП и с премиерите преди заседанието на Европейския съвет.
"В такъв момент на политически трусове Партията на европейските социалисти трябва бързо да предложи промяната, от която Европа има нужда. Сега е времето за действие. Наша отговорност като прогресивно политическо семейство е да поемем лидерството в този исторически момент за Европа и да предложим нов европейски дневен ред. Ние трябва да покажем, че нашите алтернативни политики са по-подходящи от когато и да било и че ние сме ангажирани да водим Европа към промяна точно сега. Подготвихме предложения за социалдемократическа Пътна карта, която е приложена към настоящото писмо. Тя представя дневен ред, основан на устойчив растеж, справедливи работни условия и социална справедливост. План за доближаване до европейските граждани. План, който ще ни позволи да си върнем доверието и да дадем дълготраен шанс за живот на милиони европейци", пише Станишев.

Европа, която реално има социална стойност за своите граждани; осигуряване на устойчив икономически растеж и социално благоденствие; развитие на икономически и монетарен съюз, основан на икономически ръст и социален просперитет; инвестиране в настоящето и бъдещите поколения на Европа; използване на възможностите за по-амбициозни действия, свързани с изменението на климата; демокрация и сигурност; общоевропейска политика по миграцията и предоставянето на убежище; поддържане на стабилност, демократични ценности и развитие - това са основните моменти от Пътната карта на ПЕС.
Според лидера на европейските социалисти пред Европа има три възможни пътя. "Оставяйки консервативните сили да поемат лидерството, ще се върнем точно там, където бяхме преди референдума във Великобритания. Консервативните решения могат единствено да укрепят статуквото и да продължат политиката на налагани ограничения, които в най-голяма степен доведоха съюза до криза. Отдаването на популизъм и национализъм би било най-лесният път. Традиционните европейски политически парти вече усетиха загуби от крайно левите и крайно десните в Европа. Ние, социалистите, демократите, трудовите партии и прогресивните сили сме единствената алтернатива. Ние сме единствените, които имаме потенциал да водим Европа. Нашата визия за растеж, създаване на работни места, социална справедливост и равенство може да осигури стабилност, сигурност и прогрес в ЕС", убеден е Сергей Станишев.
За единодействие и ангажираност призовава Станишев в обръщението си към левите лидери. "Разчитам, че всеки един от вас ще се ангажира с процеса на промяна и предоставяне на алтернативи за Европа. Повече от всякога ние трябва да бъдем единни и да внесем нова динамика на европейския проект, основан на надежда и социален прогрес", призовава лидерът на ПЕС.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 309

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 361

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 295

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 277

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 321

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 238

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 364

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 294

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ