19 Април 2024петък20:55 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Матеус връща Стенли в защитата

Дебютантът Галчев го замества в средната зона срещу Швейцария

/ брой: 68

автор:Дума

visibility 516

Капитанът на националния ни отбор Стилиян Петров ще играе като централен защитник в евроквалификацията с Швейцария в събота. Селекционерът Лотар Матеус предвижда революционна схема, с която да надхитри "кръстонисците". Мачът е от 18.45 ч. на Националния стадион "Васил Левски" и ще бъде излъчен по БНТ 1. Германецът смята да заложи на 3-ма централни бранители, единият от които ще бъде най-опитният футболист и капитан на "лъвовете". Стенли ще изиграе мач №101 с националния екип. В централната зона на защитата ще му партнират Николай Бодуров и Иван Иванов, а по фланговете като халф-бекове ще действат Станислав Манолев отдясно и Петър Занев отляво. Другата голяма изненада в състава на германеца е включването на абсолютния дебютант Борис Галчев. Халфът на ЦСКА ще е долният ръб на "ромба", на който се опитва да залага в полузащитата националният селекционер. Юношата на Пирин ще изземе функциите на Стенли. Все още не са ясни футболистите, които ще играят отдясно и отляво в халфовата линия. Вариантите са Георги Пеев, Спас Делев, Николай Димитров, Здравко Лазаров и Благой Георгиев. Проблемите на Благо са свързани с травма в прасеца, но той ще е готов за игра. На върха ще действа Димитър Макриев, а зад него звездата на Газиантепспор Ивелин Попов.
каре
Нападателите Еред Дердийок и Алекс Фрай не се включиха в първата тренировка на швейцарците. Дердийок даже остана в хотела, където с него продължиха да се занимават физиотерапевтите, a Фрай направи няколко обиколки на терена във Фойсисберг. Йохан Джуру пък няма да може да се въстанови и отпада за мача. Защитникът на Арсенал извади дясното си рамо при гостуването на Манчестър Юнайтед за Купата на Англия на 12 март и ще бъде в лазарета още месец.
Бившият нападател на швейцарския национален тим Кубилай Тюркилмаз смята, че Блерим Джемаили от Парма трябва да започне в халфовата линия до Гьокхан Инлер.
"Джемаили помага повече на защитата, а заедно с Инлер не спират да тичат. Мачът ни с България е наистина ключов. Tрябва да го спечелим на всяка цена. Обикновено тактиката ни в тези срещи е на изчакване, но не знам сега как ще подходи треньорът Отмар Хитцфелт. Защото ако не спечелим в София, на 4 юни в Лондон срещу Англия спокойно можем да започнем подготовката си за световното първенство в Бразилия през 2016 г.", каза Тюркилмаз, който има 62 мача и 34 гола за Швейцария.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ