28 Март 2024четвъртък12:04 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Коджабашев отказва да връща пари на МФВС

Чужденци с мераци за 20 наши шангисти

/ брой: 67

автор:Марин Милашки

visibility 1435

Президентът на Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ) Антон Коджабашев отряза спортното министерство за парите, с които плати глобата на световната централа за хванатите с допинг 11 проектоолимпийци през 2008 г. Министър Свилен Нейков разпореди да бъдат възстановени $465 000, защото не са използвани целево според бюджета. Коджабашев обаче е категоричен, че след заплащането на глобата е станало възможно Боянка Костова и Георги Шиков да вдигат на I младежки олимпийски игри в Сингапур 2010 г., където  спечелиха единствените златни медали за страната ни.
"Ако не бяхме платили, нямаше да има щанги, а и медали. Щяхме да получим 4-годишно наказание, което нямаше как да допусна. Трябваше да запазим спорта, макар и с по-малък бюджет. След Игрите Свилен Нейков се хвалеше, че България е спечелила 2 медала, но не спомена изобщо щангите. В министерството никой не искаше тези успехи. След като станаха факт, бяха пълен гипс! Отпуснаха за подготовка една стипендия за двамата. Не дадоха пари за Костова да спечели олимпийска квота на световно първенство в Испания само няколко месеца преди това. Става въпрос само за 700-800 лв. Тя тренираше като куче и не знаеше за какво. Примолих се на президента на световната федерация Тамаш Аян и той ми даде "уайлд кард". Генералният секретар на централата Ма Уенгуан (Кит) ми каза, че е щастлив, че Нейков ни спира развитието. Те копират нашата система и сега са сила N1. Всъщност всички държави се радват, че няма да участваме на световното в Париж. Това, което се прави с нас, е рецидив, който няма аналог. За това започна и роенето на федерациите. Неделчо Колев ще прави своя, а има и някаква, която е за търкаляне на камъни с 2 ръце. Ако спечелим делото за отнетия лиценз, всичко ще е наред. Ще преговарям, за да участваме на световното, защото имаме шанс за 1-2 квоти за Олимпиадата в Лондон 2012 г. Ако не стане, ще пропуснем и тези Игри. Процедурата за приемане на друга федерация е тромава. Имам оферти от други държави за поне 20 състезатели. Искат наши щангисти от Катар, Сингапур и други. Засега ги удържам, но факт е, че нямам право да ги спирам. Щом нямаме лиценз, те могат да ходят където си поискат. Пуснах Иван Стоицов (последният ни световен шампион) и Величко Чолаков (последният ни олимпийски медалист) в Азербайджан, защото те са наказани буквално до Игрите и няма как да спечелят квоти", оправда се Коджабашев. 



 

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 0

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 0

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ