25 Април 2024четвъртък11:44 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

В Русия:

Показаха първата модернизирана амфибия Бе-200

Представената в Таганрог, Ростовска област, амфибия Бе-200ЧС е поръчана от Министерството на извънредните ситуации

/ брой: 123

автор:Дума

visibility 66

В Таганрог, Ростовска област, позаха първата модернизирана амфибия Бе-200ЧС, построена по по-ръчка на Министерството на извънредните ситуации (МЧС), съобщава «Интерфакс». В сегашния образец, както отбелязват от пресслужбата на Обединената авиостроителна корпорация, са направени съществени изменения. В частност, бордовото оборудване е обновено повече от половината, а конструкцията на планера е усилена.
За организиране на серийното производство заводът на Таганрогския авиационен научно-технически комплекс на името на Г.М. Бериев извърши дълбока модернизация, като «фактически бе създадено ново, високотехнологично производство».
Договорът за доставката на шест модернизирани самолета Бе-200ЧС бе подписан с МЧС през май 2011 г., но сроковете за предаване на машините няколко пъти се променяха.
Самолетите-амфибии Бе-200 бяха създадени на основата на проекта за военен патрулен самолет-амфибия
А-40 в два базови варианта: издирвателно-спасителния Бе-200ПС и противопожарния Бе-200ЧС. Самолетът, излетял за пръв път през септември 1998 г., представлява турбореактивна летяща лодка, способна да извършва кацане и на сухопътни аеродруми.
Машините от този тип се използват в авиацията на Министерството на извънредните ситуации. През май 2013 г. бе съобщено, че Министерството на отбраната ще закупи шест такива амфибии, а през 2015 г. бе заявено, че военните ще поръчат Бе-200 в противолодъчен вариант.

 

Искат по-високи заплати за учителите

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 79

Да не забравяме истината за арменския геноцид

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 79

От 26 април плащат великденските добавки

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 79

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 100

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 85

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 103

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 84

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 93

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 84

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 103

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ