28 Март 2024четвъртък15:06 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Цвети на 1/4-финал в Париж

Пиронкова с уникален обрат срещу световната №2 Агнешка Радванска (Пол) с 3:6, 6:3, 6:3

/ брой: 121

автор:Дума

visibility 55

Цветана Пиронкова се класира за първи път в кариерата си на 1/4-финал на Откритото първенство на Франция. Българката сътвори невероятен обрат, за да победи световната №2 Агнешка Радванска (Пол) с 3:6, 6:3, 6:3. Срещата започна в неделя и бе прекъсната при 3:6, 0:3 в полза на полякинята. В понеделник над Париж валя цял ден и не се играха мачове. При подновяването вчера пловдивчанката бе преобразена. Тя спечели 10 гейма поред, за да изравни сетовете и да поведе с 4:0 в решаващата част. Чак тогава полякинята се съвзе и върна единия пробив, но със стабилно сервиране Пиронкова удържа аванса си и намери място в топ 8. Радванска използва най-различни похвати да накъсва играта, като първо потърси медицинска помощ заради проблеми с дясната китка, а после поиска мачът да бъде отново спрян, защото дъждецът правел линиите на корта хлъзгави. Срещата трябваше да започне по обяд, но закъсня с час и половина, а при 1:1 сета пак заваля и двете се прибраха в съблекалните за допълнителна почивка, която продължи 2.30 часа.
За Цвети това е трети 1/4-финал в турнир от Големия шлем, но първи на "Ролан Гарос". Другите й два са от "Уимбълдън", където през 2010 г. стигна 1/2-финал, а на следващата година отпадна на 1/4-финал.
С победата над Радванска Цвети заслужи 240 т., но ще прибави 170, след като миналата година игра III кръг в Париж. Точките ще я изстрелят с около 32 места до №70, а това според анализаторите на "Евроспорт" почти ще й осигури участие на Олимпиадата в Рио през август.
За място на 1/2-финал Пиронкова излиза днес срещу Саманта Стосър (Авл, №24), която победи Симона Халеп (Рум, №6) със 7:6 (0), 6:3. Цвети има само 1 победа в 5 двубоя с австралийката, като е постигнала единствения си успех през 2015 г. на трева в Ийстбърн.
"Не съм наясно как успях да победя Радванска. Помислих доста върху това, което се случи в първия сет. Разбрах, че няма какво да губя, и атакувах. Мислех си, че единственият начин да я победя е просто да бъда агресивна. Ако преди турнира ми бяха казали, че ще стигна 1/4-финал, нямаше да повярвам. Но все още нищо не е приключено. Не знаех, че ще играя срещу Стосър, но излизам да я победя. Знам, че е трудна съперничка", каза Цвети. 


Цветана Пиронкова се прибира в съблекалнята, след като дъждът прекъсна за втори път мача й срещу №2 в света Агнешка Радванска (Пол) при 3:6, 6:3. С вдъхновена игра Цвети спечели и третия сет с 6:3 и за първи път в кариерата си достига 1/4-финал на "Ролан Гарос"
БГНЕС

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 242

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 243

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 194

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 218

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ