28 Март 2024четвъртък14:17 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Позиция

Истината за комунизма!

/ брой: 121

автор:Дума

visibility 3127

Истината каза президентът няколко пъти. И  сега на поклонението сред оцелелите концлагеристи от остров Персин... Престъпленията на комунизма още не са заклеймени, нито наказани подобаващо, а българите още чакат справедливост. И посочи истинската версия на истината - за управлението на Тодор Живков, за мястото на БКП, а защо не и на БСП, на някои предишни и бивши партийни и комсомолски дейци в България...
Истината за тоталитарния режим е удобно и успешно подменена, каза държавният глава. У нас действа мащабен план, грандиозен план, изцяло манипулативен, от който българите са лишени от памет за комунизма. Подмолният сценарий за замитане на истината, за подмяната на историческата истина вилнее у нас със страшна сила.
Прав е. Кога ще кажем истината за живота ни при социализма? За СДС, за Бойко Борисов след това, за Росен Плевнелиев, за Цецка Цачева и за още примерно десетина или двайсетина видни демократи? Къде бяха всички те по време на "комунизЪма"? Къде бяха всички те по време на тоталитарния режим? По време на възродителния процес?! Ами там - сред тогавашната партийна и държавна номенклатура.
Къде са днес парите им, имотите им? В кои офшорни банки трупат дивиденти и алиби за почтеност и невинност, за недосегаемост и власт завинаги?! Престъпленията на комунизма не са нито заклеймени, нито наказани. Щяха ли сега да ни управляват днешните премиер и президент, днешният парламентарен шеф, ако не бяха възпитани и подготвени именно по време на комунизма, на онова престъпно време? Какво по-голямо наказание да имаме такъв уникален държавен глава, такъв незаменим министър-председател, такъв председател на Народното събрание. И тая истина трябва да влезе в учебниците, да бъде показана в музеите, а на мемориала на жертвите да не забравим да подчертаем и отбележим, че именно на комунизма и изоставената памет за него дължим днешното управление на страната. А и всички ние сме жертви на това управление.
Жалко е, че скоро няма как да бъдем сред оцелелите за снимка, ако това продължи по същия начин и отново изберем държавен глава като днешния. И не дай боже и народе да станем президентска република, както иска Първанов, с такива първенци като днешните. И нито паметта за комунизма, нито паметта за демокрацията ще са утеха за утрешното поколение. Те вече не са и за  днешното.
Как иначе ще затворим страниците на най-новата история след Втората световна война? Само с това, че Обама е посетил Хирошима, но не се е извинил за бомбата над нея. Нито за бомбите над София в края на същата световна война. Паметта за комунизма трябва да се отчете и почете. Не само с гвардейци, а истинско историческо слово и с достойно поведение на първите хора в страната. А в учебниците трябва да я има истината. Само истината. А не да я пренаписваме с удобните нови абзаци и президентски речи. Като казваме А, да кажем и Б, В, и цялата азбука на истината!

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 217

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 223

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 179

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 161

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 232

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 186

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 207

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ