28 Март 2024четвъртък14:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Фестивал на пътешественика започва в Дома на киното

Прожекции и събития на тема екология, култури и пътешествия предлага проявата

/ брой: 121

автор:Дума

visibility 68

Домът на киното организира "Фестивал на пътешественика" - прожекции и събития на тема екология, култури и пътешествия, който започна вчера и ще продължи до 5 юни. Целта на проекта е да популяризира темите за природосъобразно живеене, начина, по който използваме биоресурсите и антропологичните/културните ценности и традиции, различни и еднакви.
Сред акцентите в програмата са филмът "Прегръдката на змията" (2 юни от 19 ч. и 3 юни от 21 ч.). Той е номиниран за "Оскар '16" - "чуждоезичен филм", елегична приключенска история от реж. Сиро Гера, изследваща изчезващ начин на живот и света на природата, който унищожаваме. През 1909 г. немският изследовател Теодор Кох-Грюнберг пристига на брега на река, където чака младият шаман Карамакате, вероятно последният представител на избито племе. Теодор търси рядко цвете, което да го излекува от фаталната му болест.
"Солта на земята" - документалният портрет на фотографа Себастиао Салгадо, чието творчество разкрива неотслабваща вяра в човешката цивилизация, под режисурата на Вим Вендерс и Жулиано Рибейро Салгадо, може да се гледа на 2 юни от 14,45 ч. и на 4 юни от 19 ч. "Повече от мед" на режисьора Маркус Имхоф е на 2 юни от 21,30 ч.  Известна е мисълта на Алберт Айнщайн: "Ако пчелите измрат до една, на човечеството ще му останат само четири години живот." През последните години милиарди пчели умират без видима причина. Ако техният брой продължи да намалява, това ще доведе до драстични последствия за хората - производството на повече от една трета от хранителните продукти, които консумираме, зависи от растения, опрашвани от пчелите, така че съдбата на пчелните популации е тясно обвързана с човешкото оцеляване. Режисьорът Маркус Имхоф, в чието семейство пчеларството е традиция, посещава три континента, за да интервюира пчелари в разследване на причините за изчезването на популациите от пчели, както и в търсене на възможни решения на проблема.
Издателство "Ерове" представя първата си книга "Дивашка жътва" - спиращ дъха разказ за канибали, колониализъм и трагичната експедиция на Майкъл Рокфелер в търсене на примитивно изкуство. Премиерните дати са на 2 юни от 18,30 ч. и на 3 юни от 20 ч. А до 5 юни може да се види фотоизложбата "Снимки от Витоша на "Прозрачни планини" и "ТихТрип" на Искрена Стоянова-Изи.

"Повече от мед" - реж. Маркус Имхоф

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 217

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 223

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 179

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 161

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 232

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 186

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 207

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ