20 Април 2024събота12:15 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Изложба в чест на 90-годишнината на Ефория "Зограф"

/ брой: 121

автор:Дума

visibility 38

Музеят за история на София ще бъде домакин на изложба по повод 90-годишнината на Ефория "Зограф". Официалното откриване е на 2 юни от 18 ч. в музея (пл. "Бански" 1). Изложбата се организира от Ефория "Зограф". Нейната основна мисия е подпомагане на българския манастир "Свети Георги Зограф" в Света гора - Атон. Във временната експозиция ще може да се видят общо 28 фотографии, представящи атонската обител. Допълнително ще бъдат изложени и три картини - една, чийто автор е художникът Цанко Лавренов, и още две, изпълнени в литографска техника.
В събитието участва и Зографският манастир, който през 2016 г. отбелязва кръгла годишнина от подвига на светите 26 зографски мъченици, пазители на православната вяра. Акцент в изложбата е копието на чудотворната неръкотворна икона на свети Георги. От нея идва названието на манастира - Зограф. Иконата е копирана от Цанко Лавренов по молба на манастирското братство за параклиса "Св. цар Борис" в зданието на Зографския манастир в Пловдив. Самият манастир е създаден през IX в. и повече от хиляда години е крепост както на православната вяра на народа ни, така и на българската памет и самосъзнание.

Временната експозиция ще може да се види в периода 3-19 юни. Копието на чудотворната неръкотворна икона на свети Георги ще бъде изложено във фоайето, а изложбата - в подкуполното пространство на Музея за история на София.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ