20 Април 2024събота15:08 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Избираме представител за "Детска Евровизия"

Йоанна Драгнева и Драгомир Драганов ще водят телевизионното риалити

/ брой: 121

автор:Дума

visibility 48

Телевизионното риалити "Децата на България са супер", в което ще бъде избран нашият представител в "Детска Евровизия 2016", стартира в ефира на БНТ1 в четвъртък, 2 юни, от 21 ч. Пред погледа на хиляди зрители ще застанат 14 индивидуални изпълнители и една вокална формация в оспорвана битка за място в престижния песенен конкурс. В първия кръг от надпреварата те ще се представят с песни само на български език.
Домакини на тазгодишната селекция са Йоанна Драгнева и Драгомир Драганов, които ще бъдат най-близо до новите надежди на България през всички етапи на състезанието. Йоанна Драгнева е певицата, която заедно с "Deep Zone Project" представи страната ни на "Евровизия 2008", а миналата година бе водеща на откриващата церемония за "Детска Евровизия" в София. Драгомир Драганов е сред любимите лица на обществената медия и един от най-добрите познавачи на песенния конкурс, тъй като от години е водещ на националните селекции.

"Вълнувам се за всяко от талантливите деца и според мен всички, прескочили летвата на селекционната комисия, имат качествата да бъдат победители. Очакват ни много емоции. Колкото и крехки да са характерите на прекрасните ни участници, те все пак трябва да осъзнаят, че накрая винаги остава само един. Не завиждам на журито и се надявам на мощна зрителска подкрепа за финала!", сподели Драгомир Драганов преди първия ефир на телевизионното риалити. А Йоанна Драгнева допълни: "Вече се убедихме колко са талантливи децата на България. Вярвам, че и тази година ще спечелим сърцата на Европа."
Кои ще продължат напред към полуфинала (8 юни) и финала (11 юни), ще реши професионално жури, сред които са едни от най-ярките звезди в българския шоубизнес. След първата вечер ще останат само 10 от участниците. А в края на полуфинала ще отпаднат още петима. Решаваща роля при избора на новия представител на България в "Детска Евровизия" ще имат зрителите. Въпреки че гласовете на журито и публиката са с тежест 50:50, при приравняването на точките превес ще има зрителският вот.
На големия финал изпълнителите ще се явят в два кръга. В първия ще представят български песни, а във втория - парче по техен избор. За да поздрави лично победителя, в решаващата вечер на сцената ще излезе певицата, която постигна безпрецедентен успех за България в "Евровизия" - Поли Генова.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ