29 Март 2024петък14:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Реал е Крал на Европа

След драма с дузпи с Атлетико "Белият балет" заслужи ХІ трофей в Шампионската лига

/ брой: 119

автор:Дума

visibility 6

Реал Мадрид покори Европа за рекорден ХІ път в историята си. На финала в Милано "Кралският тим" победи градския си съперник Атлетико след дузпи с общ резултат с 6:4. В редовното време и продълженията срещата завърши 1:1, след като капитанът на Реал Серхио Рамос (15) откри, а белгиецът Яник Ферейра Карско (79) вкара мача в продължения. "Дюшекчиите" могат повече да съжаляват, защото бяха видимо по-добри, а звездата им Антоан Гризман (47) профука дузпа. Французинът разтресе горната греда на Кейлор Навас, а статистиката показа, че той е изпуснал две от последните си 4 дузпи, като и двете са срещу Навас. Бялата точка пък бе посочена от английския рефер Марк Клатенбърг заради нарушение на Пепе срещу Фернандо Торес.
При ролетката на дузпите и двата отбора отбелязаха първите си шест удара, но при четвъртото изпълнение капитанът Хунфран уцели дясната греда на Навас при 4:5. На Кристиано Роналдо се падна отговорността да довърши съперника и той го направи безупречно. Така за втори път след 2014 г. Реал отказа Атлетико от трофея и остави "дюшекчиите" да мечтаят за първата си европейска титла след три загубени финала.
На "Сан Сиро" Рамос получи наградата за най-полезен играч във финала. Защитникът спечели индивидуалната награда за втори път, след като тя му бе присъдена и през 2014 г. Попадението му обаче предизвика полемика, тъй като испанският национал се разписа от засада. Роналдо пък стана голмайстор на турнира със 17 попадения. Португалецът печели отличието за пети път в кариерата си и така се изравни по този показател с големия си съперник на терена Лионел Меси.
Купата е първа в треньорската кариера на Зинедин Зидан. Французинът пое Реал през зимата, след като замени Рафаел Бенитес и успя да възроди буксуващия състав. За Суперкупата на Европа Реал ще играе с победителя от Лига Европа Севиля, като срещата е на 9 август в Трондхайм, Норвегия.

Зинедин Зидан, треньор на Реал:
"Физически не ни беше лесно, но това е нормално. Трябваше да се справим и с много сериозен психологически натиск. В края на краищата изпълнихме задачата си. Когато печелиш нещо подобно като Шампионската лига, това има огромно значение за играчите и треньорския щаб. Мечтаех си за това. Когато президентът ми даде такъв шанс, с този отбор, с играчи от такъв калибър, с такива талантливи футболисти, аз наистина получих възможност да постигна нещо сериозно."

Кристиано Роналдо, нападател:
"Знаех, че ще вкарам, нямах никакво колебание. Стана изключително тежък мач, а при дузпите всичко е лотария. В момента изпитвам огромна радост. Поздрави на всички, които ни подкрепяха. Зидан свърши великолепна работа. Той заслужаваше тази емоция, защото е чудесен треньор, скромен човек и аз съм щастлив, че работя с него."

Диего Симеоне, треньор на Атлетико:

"Смятам да помисля за бъдещето си. Когато си дал всичко от себе си, а не си постигнал резултат, е тежко. Прекарах три прекрасни години тук, но сега не съм щастлив. Не знам кое поражение е по-тежко - в предния финал или това. Съчувствам на хората, които дойдоха да ни гледат. Реал се оказа по-добър от нас, макар и при дузпите. Момчетата не бяха на себе си. Казах им да не плачат, тъй като, когато си се раздал напълно, не трябва да има сълзи."

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 202

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 195

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 205

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 165

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ