29 Март 2024петък08:10 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Красен Кралев:

Сила сме в женския бокс

Министърът очаква медали от световното от всички категории

/ брой: 101

автор:Владимир Николов

visibility 105

"Никак няма да са лесни битките на предстоящото световно първенство по бокс за жени в Астана, но нашите момичета са много добре подготвени и ако си повярват, можем да вземем медал във всяка категория. България е една от най-силните държави в женския бокс в света“, обяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев преди заминаването на отбора ни за Казахстан. „Развитието на женския бокс е приоритет в политиката на Министерството на младежта и спорта“, категоричен беше Кралев.
За Астана кубинският старши треньор Хоел Еухенио Солер Арате и отговорникът за жените Фикрет Ереджебов ще водят 5 състезателки:
Севда Асенова (48 кг), Станимира Петрова (51), Стойка Петрова (54 кг), Деница Елисеева (57) и Светлана Каменова (60 кг).
    Първата българка световна шампионка по бокс Станимира Петрова, която е избрана от АИБА и за посланик на женския бокс, ще атакува в Астана титлата в олимпийската категория до 51 кг с подкрепата на Банка Пиреос България. След съдействие от страна на ММС финансовата институция става официален партньор на БФ Бокс в подготовката и реализирането на турнирите, организирани от федерацията. Станимира единствена от боксьорите ни досега има спечелена олимпийска квота, след като игра на финала на европейската квалификация в Самсун през април.
    Световният шампионат в Астана е и олимпийска квалификация за Рио 2016.
В трите олимпийски категории (51, 60 и 75 кг) визи за Рио ще получат и 4-те полуфиналистки.     Вицепрезидентът на БФ Бокс Емилия Груева очаква страната ни да вземе още една квота. Шансовете на Светлана Каменова са много големи. В Самсун тя отстрани световната шампионка Анастасия Белякова (Рус), но бе порязана на полуфинала срещу европейската шампионка Ирма Теста (Ит). Груева съобщи още, че след силното представяне на момичетата в Самсун са били принудени да откажат няколко покани за съвместна подготовка преди световното първенство, което е признание за високата класа на състезателките ни.

Красен Кралев и Красимир Инински отправиха пожелания към Кубрат Пулев за рождения му ден и изразиха увереност в победата му в мача срещу Дерек Чисора в събота в Хамбург. „Кубрат Пулев е един от най-успешните български спортисти. Пожелавам му да е жив и здрав и да побеждава още дълго на ринга, за да ни радва“, каза накрая министър Кралев.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ