17 Април 2024сряда00:48 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Pro domo sua

Защо не гласуват за нас?

Хората чакат от БСП истинска оценка за прехода и дейците му, за ДПС и неоосманизма, за агресията срещу Русия

/ брой: 101

visibility 71

Инж. Любомир Йотов

Защо хората не гласуват за партията ни? Според мен от дълго време се наблюдава процес на прекъсване на връзката на ръководството на БСП с партийните организации. Те дори не се информират за изпълнението на партийната политика. В това отношение е занижено и вниманието на общинските структури на БСП. Не се провеждат редовно партийни събрания, силно намаля броят на членовете на партията. На второ място, смятам, че хората не гласуват за БСП затова, защото тя не е критична към промените след 1989 г. Като смениха Тодор Живков, по улиците и по площадите излязоха привържениците на т.нар. демокрация. Отрекоха всичко. Крещяха, скачаха и започнаха да рушат. Разбра се, че борбата не е за демокрация, а за смяна на системата. Това беше задача, спусната от "запада". Стана ясно, че нашите т.нар. борци за демокрация по мръсен начин бяха употребени за интереси, чужди на България. Но повече от 25 години тези "дейци" на промените се изживяват като герои и не спират да говорят за реформи. Не излизат от вниманието на медиите и от управляващите екипи.
Промените, такива, каквито ги наложиха западните страни, завършиха отдавна. Докато тук ни занимаваха с Емил Кошлуков, по пътищата бързо изникнаха чужди бензиностанции, в градовете се откриха много чужди банки, хипермаркети и молове, дадоха на чужди фирми да ни продават електрическия ток, който сами произвеждаме. На чужди концесии, почти на загуба, дадоха медодобивния и златодобивния рудодобив. Приватизацията на Иван Костов по същество разграби производствените мощности, изградени при социализма. Филип Димитров срина със земята кооперативното и уедрено селско стопанство. Върна земята в реални граници и сега се разбира, че това стана, за да може земята да се продава на чужденци. Парламентът взе решение, което позволява земята да се продава и на други страни, освен на страни от ЕС. Сега турски и израелски фирми изкупуват масово българска земя. Държавата не прави нищо. Мисля, че БСП трябва да внесе проект, с който да забрани продаването на българска земя на чужденци.
Промените, както се разбра, завършиха, затова нашите "герои" сега говорят повече за реформи. Време е най-после БСП да даде истинска оценка за промените и за техните извършители. Желю Желев, Филип Димитров, Иван Костов, Надежда Нейнски, Меглена Кунева, Соломон Паси, Бойко Борисов и други заслужават да бъдат разобличени докрай.
На трето място, мнозина не гласуват за БСП, защото БСП няма ясно изявена критична политика към ДПС. Партията губи от това, че не разобличава ДПС, което насажда все по-изкривена представа за възродителния процес - едва ли не като погром над българските турци. А нещата са къде-къде по-нееднозначни. Нека ДПС обясни защо изселили се от България турци днес се представят за българи в Европа? БСП трябва да заяви твърдо своята решимост за противопоставяне на неоосманската турска политика спрямо България в момента. България може да се съгласи Турция да влезе в ЕС само ако южната ни съседка приеме ясни условия: да се откаже завинаги от претенциите си към територия на България; да изплати дълга, който дължи като обезщетение на изселените от Източна Тракия българи. Сега партията е изоставила и циганите на влиянието на ГЕРБ и ДПС. Социалистическата партия трябва да настоява за реални мерки за образованието на циганчетата, за подобряване на жилищните условия на циганските семейства с помощта на общините; осигуряване на работа и създаването на трудови навици у тях, и пр.  
И нещо изключително важно. НАТО и САЩ разгръщат откровена агресия срещу Русия, като въвличат особено Източна Европа. БСП трябва ясно да отстоява позицията България да не участва в агресията срещу Русия, както и да внесе предложение в НС за референдум за излизане на България от НАТО. По всички тези въпроси партията трябва постоянно да е готова да реагира и да защитава интересите на хората. Иначе хората не виждат защита от страна на партията и не гласуват за нея.

Билетът за влак поскъпва с 20% от 7 май

автор:Дума

visibility 300

/ брой: 72

Тецовете в Източномаришкия басейн минават на газ

автор:Дума

visibility 341

/ брой: 72

Инфлацията леко се забавя, но храните поскъпват

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 72

Заплаха за поливния сезон в Пловдивско

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 72

Разногласия в Тел Авив за отговора срещу Иран

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 72

В Гърция забраниха паленето на огън

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 72

Кипър спира да дава убежище на сирийци

автор:Дума

visibility 302

/ брой: 72

Накратко

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 72

Широко затворени очи

автор:Мая Йовановска

visibility 323

/ брой: 72

"Наивният" Иран

автор:Юри Михалков

visibility 323

/ брой: 72

Ще изпратим ли на изборите отново бандити във властта?

visibility 295

/ брой: 72

За нов икономически модел в ЕС, базиран на знанието

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 72

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ