08 Май 2024сряда04:42 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Гришо пак губи

Българинът отпада в І кръг в Мадрид

/ брой: 100

автор:Дума

visibility 26

Черната серия на Григор Димитров продължи и хасковлията допусна втора поредна загуба. 2 дни след загубения финал в Истанбул в І кръг на "Мадрид Оупън" от категорията "Мастърс 1000" 28-ият в света българин отстъпи за първи път срещу Пабло Кареньо-Буста (Исп, №46), когото бе побеждавал 3 пъти до момента.
Гришо с труд взимаше подаванията си срещу испанеца, който през тази седмица отбеляза връх в ранглистата, а после допусна и пробив в 9-ия гейм. Хасковлията обаче веднага си го върна и сетът влезе в тайбрек. Там Григор отново беше неубедителен и след като изоставаше с 2:6, загуби дългия гейм с 3:7 и първия сет за 62 минути. В него хасковлията имаше предимство с 4-3 аса, но допусна и 2 двойни грешки.
Във втория сет Димитров допусна да бъде пробит още във втория гейм, след като с удар по правата испанецът реализира чак 5-ия брейк пойнт. Той затвърди пробива и поведе с 3:0. Чак тогава Гришо се събуди и взе за първи път сервис гейма си "на нула". После той загуби само 1 точка при подаванията си, но при 3:5 първо спаси мачбол, после не успя да реализира 3 брейк пойнта и след 101 минути позволи на Кареньо-Буста за първи път да премине І кръг на турнир от категорията "Мастърс". Във ІІ кръг испанецът ще срещне Жил Симон (Фр), който също е неудобен съперник за Григор и му води с 6:1 победи.
Световните медии не подминаха с лекота поведението на Григор Димитров на корта по време на финала в Истанбул. Първата ракета на България строши 3 ракети, след като на други 5 се скъсаха кордажите, и накрая загуби със служебна точка двубоя, а с това и титлата.
ББС написа веднага "Димитров губи финал след гневен изблик", а Ройтерс коментира: "Срив за Димитров в Истанбул след драма със счупени ракети".
Треньорската легенда Брад Гилбърт, работил с американците Андре Агаси и Анди Родик, Анди Мъри (Вбр) и Кей Нишикори (Яп), обяви: "Каква катастрофа за Димитров да загуби този мач? Докато не стане десет пъти по-агресивен на сервис и форхенд, ще продължава да разочарова."
Тенис гуруто на New York Times Бен Ротънбърг пък се "заигра" с прякора на Гришо - "Бейби Федерер". "Григор Димитров може все още да не оправдава прозвището си „Федерер”, но със сигурност напълно си заслужи прякора „Бебе”, написа той в анализа си за финалния мач.


Световният №3 в тениса Роджър Федерер се отказа от участие в "Мастърс"-а в Мадрид заради болки в гърба, които получил на тренировката в събота. "Гърбът ме боли, както и преди. Когато пристигнах в Мадрид, всичко беше нормално, а сега не искам да рискувам. Ще си дам почивка няколко дни", коментира Федерер.
Швейцарецът планира да участва на "Мастърс"-а в Рим следващата седмица.

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 2278

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 2238

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 2047

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 2356

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 2634

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 2152

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 2170

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 2446

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 2261

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 2396

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ