28 Март 2024четвъртък11:14 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Легенда на Юнайтед не брои Берба за лидер

Готов съм да вкарвам още и да помогна за 19-ата титла, контрира българинът

/ брой: 55

автор:Дума

visibility 28

Легендата на Манчестър Юнайтед Теди Шерингам заяви, че Димитър Бербатов не става за лидер на отбора. Според бившия футболист именно липсата на водещи играчи е причината за срива на "червените дяволи" срещу Челси и Ливърпул.
"Когато си сред топ отборите, трябва да имаш лидер. По мое време това бе Рой Кийн", заяви Шерингам в интервю за в. "Дейли Мирър". Според него в момента Юнайтед не разполага с такава фигура.
"Уейн Рууни бе талисман на отбора, докато бе във върховата си форма. Но това не е така вече от 6 месеца. Затова трябва да се намери друга силна фигура. На моменти Димитър Бербатов се опитва да го прави. Но всъщност той не притежава нужния силен характер. Юнайтед трябва да си намери лидер", каза легендарният нападател, привлечен да замести Ерик Кантона на "Олд Трафорд" през 1997 г. За 4 сезона (до 2001 г.) той има 104 мача и 31 гола за тима, 1 от които на финала в Шампионската лига при победата с 2:1 срещу Байерн през 1999 г. За историческия требъл на "червените дяволи" и за 51 мача и 11 гола за националния тим на Англия Теди Шерингам е удостоен с високия Орден на Британската империя, след като се отказа от футбола през 2007 г. 
с 19 гола за Юнайтед досега Бербатов се надява да помогне на тима да спечели рекордната в английската история 19-а титла. "В момента се чувствам уверен. Аз съм нападател и ако вкарвам голове, увереността е много голяма. Най-важното е какво правиш, когато не успяваш да се разписваш редовно. Точно в тези моменти най-важно е да бъдеш уверен. В поредните двубои, когато не вкарваш, трябва да продължиш да вярваш в себе си. Много е трудно, но трябва да запазиш увереността си. Всеки футболист минава през тежки периоди, но най-добрите се отличават с начина, чрез който преодоляват трудните времена", заяви Бербатов в интервю за популярното списание "4-4-2" и публикувано в официалния сайт на Манчестър Юнайтед. "Много пъти съм губил увереността си в периода, в който играя за Юнайтед. Когато не играеш добре и не се разписваш, напрежението те притиска и започваш да се съмняваш в себе си. Ако запазиш вярата си и осъзнаеш ситуацията, всичко си идва на мястото. Важно е винаги да работиш усилено по време на тренировките и да практикуваш нещата, в които си добър", допълва, 30-годишният балгоевградчанин - най-скъпият играч в историята на Юнайтед и на българския футбол.
Бившият капитан на България реализира три хеттрика с екипа на Юнайтед този сезон и по традиция получи топките, с които се играха тези мачове. "Пазя си топките вкъщи. Съотборниците ми се шегуват, че вече са твърде много. Ако продължа да събирам топки заради подобни причини, предполагам, че никой няма да се сърди. Съотборниците ми се разписаха на всички топки. Всички в отбора ми помогнаха много, за всяка позиция имаме роден лидер. Вярваме помежду си на 100 процента. Преди всичко обаче важен е отборът. Юнайтед е най-големият клуб. В мачовете у дома даваме най-доброто, на което сме способни, и забавляваме нашите фенове. В момента отборът ни е почти като този през 2009 година, когато спечелихме титлата. Истина е, че продадохме някои футболисти, но ядрото от играчи остава същото. Отборът е като едно голямо семейство. Ние сме много добри приятели. Надявам се да участваме във всички турнири до самия им край. Знаем, че ще ни бъде много трудно, тъй като сезонът е много дълъг", завършва Димитър Бербатов.
 

Летният сезон тръгва с 10-15% по-високи цени

автор:Дума

visibility 435

/ брой: 58

Цената на яйцата гони световен рекорд

автор:Дума

visibility 428

/ брой: 58

Париж готов на война с Русия за Одеса

автор:Дума

visibility 557

/ брой: 58

ВМРО-ДПМНЕ отлага промените в конституцията

автор:Дума

visibility 433

/ брой: 58

Евросъюзът отстъпва пред фермерите

автор:Дума

visibility 426

/ брой: 58

Накратко

автор:Дума

visibility 399

/ брой: 58

Десница по дьо Сад

автор:Александър Симов

visibility 459

/ брой: 58

Обирът на руските активи

автор:Юри Михалков

visibility 510

/ брой: 58

Особена порода

visibility 447

/ брой: 58

Престъпен интерес на ЕС

автор:Юри Михалков

visibility 614

/ брой: 58

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ