24 Април 2024сряда23:04 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Матеус хвали ЦСКА и Левски

Германецът още се надява на контрола на 29-и

/ брой: 54

автор:Владимир Николов

visibility 1182

Националният селекционер на България Лотар Матеус похвали столичните грандове ЦСКА и Левски за играта им през пролетта. Той призна, че е останал с много добри впечатления от изявите на "червени" и "сини" в мачовете с Черноморец и Локо Сф, които успя да изгледа на живо. "Беше интересен футболен уикенд с хубави мачове. ЦСКА се намира в прекрасна форма и след мача с Левски постигна впечатляваща победа над Черноморец. Левски също направи много силен мач срещу Локомотив София, най-вече през първото полувреме. Играта им може да не е била прекалено зрелищна, но те постигнаха, каквото търсеха, а после успяха да го запазят и да не позволят на Локо Сф да се върне в мача", заяви Матеус и отбеляза, че това ще се отрази върху футболистите, които ще бъдат викнати в националния отбор за европейската квалификация с Швейцария. В първия си пролетен двубой "лъвовете" приемат "кръстоносците" на 26 март на Националния стадион "Васил Левски", но и двата отбора са твърде далеч от лидерите Англия и Черна гора.
Матеус ще лети до Русия през уикенда, за да наблюдава на живо изявите на Благой Георгиев, Чавдар Янков и Георги Пеев. "За съжаление Руският футболен съюз прави неочаквани промени в програмата и може да не успея да изгледам и тримата. Иван Иванов с отбора си Алания започва в Първа лига през април", коментира Матеус. Той отхвърли идеята, че ще вика Валери Божинов за мача с Швейцария, защото е дълбока резерва в Парма и изрази съжаление, че заради недоразумения с треньора си в Астън Вила Стилиян Петров също не играе редовно. "Стилиян е истински професионалист и дори когато не е често на терена. Радвам се, че отборът ни има такъв капитан. Аз обаче не редя състава с оглед това къде играят футболистите, а спрямо качествата им. Ще повикам всеки, който играе добре", отбеляза Матеус.
Той призна, че още няма осигурен съперник за контрола на 29 март, когато националите нямат мач в евроквалификациите, защото това ще е единствената възможност да огледа още веднъж избраниците си преди решителното гостуване на Черна гора. Матеус заяви, че БФС трябва да използва неговите контакти, за да бъдат уреждани контроли със сериозни съперници. "Макар и в Катар наблюдавах дербито между Левски и ЦСКА. Моят график е планиран още преди 2 месеца и не бях в Доха заради тенис, а закщото имах покана от Катарския футболен съюз. Говорихме за бъдещето, което засяга и българския национален отбор, а също така и за контроли", коментира немецът.
"В България се сблъсквам с негативния начин на мислене. Трябва да бъдем позитивни и да вярваме в качествата на този отбор. Надявам се следващите 2 седмици да работим ползотворно и да намерим съперник за 29-и. Това е единствената ни възможност да се съберем преди мача с Черна гора. Продължаваме да търсим съперник", каза Лотар Матеус и отрече, че ще подава оставка при евентуален неуспех срещу Швейцария и Черна гора.
 

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ