27 Април 2024събота00:54 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Къщата изгоря, мила маркизо...

/ брой: 36

автор:Велиана Христова

visibility 75

Е, дреболия - умря кобилата ви, мила маркизо, понеже изгоря конюшнята, а с нея и домът ви, но иначе всичко е наред! Ситуацията в образованието у нас е направо като куплет от тази знаменита френска песничка.
Няма време да се изпълни законът и да се пуснат новите учебници от септември, ама - никакво отлагане! Издатели викат: може да турим допечатки с новото съдържание към старите учебници. Това обаче не може да стане, понеже в стария учебник пише за пещерата Магурата, а в новото съдържание - за древен Рим. Обаче - ще се справим! По същата причина не може да оставим старите учебници, понеже новата учебна програма е с друго съдържание. Как първолаците да заучават буквите по нов ред, ама със старите книжки? А пък и учебниците за VІІ клас, в които сега е древният Рим, не може да ги смъкнем в V клас, щото не стават за деца на 11 години. Обаче - напред! От уроците за три класа отпадат 24 български творби, а чуждите се увеличават със 7, но... "родното има превес в новите програми", твърди Кунева! И изобщо, вие от опозицията, какви ги измисляте, само плашите хората! Вместо да помогнете тихо да турим Каравелов в часа по музика.
Е, дреболия - къщата изгоря, прекрасна маркизо, но иначе всичко е наред!

  

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ