25 Април 2024четвъртък08:08 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Позиция

И Пловдив става част от "Живей активно!"

От Столичната община декларираха проект на бюджет за спортни дейности, чиято сума възлиза на 1 995 022 лв., което е с над половин милион по-малко от приетия в Града под тепетата

/ брой: 36

автор:Альона Нейкова

visibility 77

Градът под тепетата на 18 септември ще се присъедини към инициативата "Живей активно!", промотираща и подкрепяща активния начин на живот и балансираното хранене. Зам.-кметът на Пловдив Георги Титюков представи впечатляващия бюджет, гласуван наскоро за спортни прояви в общината. 2 557 707 лв. са предвидени за модернизиране на Гребния канал и "Колодрума", изграждане на велоалеи, които от 48 км обща дължина ще станат 60 км, както и други проекти, посветени на грижата за физическото здраве на ученици и възрастни.
От Столичната община пък анонсираха проект на бюджет за спортни дейности, чиято сума възлиза на 1 995 022 лв., което е с над половин милион по-малко от приетия в Пловдив. Явно управата на София разчита на социалната отговорност и ангажираност на бизнеса, който традиционно инвестира в прояви, свързани с активния начин на живот и физическото развитие на подрастващите. Една такава компания е "Нестле България", която е главен идеолог и организатор на "Живей активно!" вече 11-а година. След като инвестираха 10 млн. лв., от фирмата декларираха бюджет от 1 млн. лв. за 2016 г., предвиден за инициативи и проекти, подкрепящи движението, спорта, здравословното хранене, изграждането на фитнес зали, както и осигуряване на уреди за физическа активност на открито.
От 2000 участници, включили се в събитието "Живей активно!" през 2006-а, през юни на 2014 г., при температура на въздуха 8 градуса и проливен дъжд, проявата събра 30 000 ентусиасти, разкри Нели Ангелова, мениджър "Корпоративни връзки" в "Нестле България". Това е своеобразен рекорд за кампанията, която се превърна в очаквано и желано събитие не само за софиянци, но и за жители на Бургас и Варна.
В морската ни столица е гласуван бюджет от 1 715 000 лв. за спортни прояви и дейности, разкри Данчо Илиев от дирекция "Спорт" към община Варна. Инициативата там ще се състои на 10 юли. В Бургас, където след няколкогодишно прекъсване "Живей активно!" ще се проведе на 28 август, е предвидена сумата от 1 400 000 лв. Част от нея ще отиде за изграждане на велоалеи, тенис комплекс със зали за скуош, олимпийски басейн и футболно игрище, поддръжка на конна база и др., уточни Йорданка Бенова-Ананиева - зам.-кмет на община Бургас.
Мотото на "Живей активно!" през 2016 г. е "По-добри заедно". В рамките на проекта някои от най-популярните и обичани български спортисти и лица от телевизионния екран ще призоват феновете на инициативата да преоткрият движението като приятно занимание, което да споделят със своите близки и любими хора. Ледената пързалка на комплекс "Спортна София" очаква влюбените на 14 февруари от 12 ч. Основната инициатива в столицата ще стане факт на 19 юни. А в продължение на 5 месеца ще бъдат организирани събития, в които SkilleR, Део, Сантра, Йордан Йовчев, Тереза Маринова, Евгени Иванов-Пушката и Тити Папазов, техните семейства и приятели ще спортуват и ще се забавляват заедно с други ентусиазирани българи.
"Участвам в кампанията заради вътрешно убеждение и факта, че виждам толкова много млади хора, привлечени от спорта и здравословния начин на живот. Дните, в които съм ангажирана с инициативата, са едни от най-зареждащите през годината", сподели известната българска лекоатлетка, олимпийска шампионка в дисциплината троен скок (Сидни, 2000 г.) Тереза Маринова. 210-сантиметровият бивш волейболен национал Евгени Иванов-Пушката припомни, че е посланик на "Живей активно!" от началото на инициативата. Към думите му се присъедини и един от най-прочутите и обичани български гимнастици, участник в шест Олимпиади Йордан Йовчев, който направи при появата си атрактивно предно салто. Тити Папазов пък емоционално сподели, че остарява с "Живей активно!". "Инициативата има развитие и е много успешна, благородна и позитивна. В това е и смисълът - да се зарази цялото общество и да се даде пример на децата", коментира председателят на Националната баскетболна лига.
Сред официалните гости на събитието в гимнастическата зала на стадион "Раковски" се откроиха президентът на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев, Антон Бонов от Българската федерация по лека атлетика, Росина Атанасова от Българската федерация по художествена гимнастика, зам.-ректорът на НСА проф. Апостол Славчев и Йорданка Благоева от Българския олимпийски комитет. Те изразиха своята подкрепа за развитието на каузата за активен начин на живот и балансирано хранене.
В календара на "Живей активно!" за 2016 г. са предвидени нови събития, градове, локации, партньори, спортове, дейности и участници. Целта на организаторите е да предоставят разнообразни и богати възможности за спорт, движение и балансирано хранене за цялото семейство, като мотивират все повече хора да открият приятната страна на движението и физическите упражнения.

Звездно присъствие


От първото издание на "Живей активно!", което се състоя на 11 юни 2006 г., до днес повече от 215 000 души са взели участие в пешеходните походи и спортните активности заедно с най-големите спортни звезди на България. Освен вече назованите звездни посланици на инициативата, кампанията бе подкрепена още от Нешка Робева, Йорданка Благоева, Саня Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.
 

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ