25 Април 2024четвъртък13:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Спортист №2 се готви да бяга

Станилия Стаменова се чувства обидена от отношението на държавата

/ брой: 36

автор:Дума

visibility 471

Спортист №2 на България за миналата година Станилия Стаменова се готви да се състезава за друга държава. Световната и европейска шампионка по кану-каяк обяви в отворено писмо, че се чувства обидена от отношението на държавата и спортното министерство към нея. В него софиянката обясни, че е възможно в бъдеще да се състезава за друга държава, но това би се случило не защото изоставя родината, а че България е изоставила нея.
"Уважаеми журналисти, с цялата ми почит към вашата професия, благодарение на която моите европейски и световни успехи достигат до масовата аудитория, за която спортът се изразява единствено във "футбол" и "тенис", а "кану-каяк" звучи като на китайски, много моля думите ми да не бъдат изкарвани от контекста им с цел да звучат гръмко и фаталистично!
Няма да се отричам от думите си, че се чувствам обидена, огорчена, предадена от създалата се ситуация да провеждам сама подготовката си, от която зависи представянето ми на държавно и европейско първенство, а резултатите, към които се стремя, са такива, че да бъдат отново повод за национална гордост.
И неслучайно казвам "национална", защото към днешна дата, макар и без екип до себе си, аз давам сърце и душа за България. Именно поради тази причина и заради това, че като шампионка съм еталон за подражание на цяло едно поколение, жадуващо за емиграция, се чувствам ангажирана да дам яснота по въпроса с вероятността да се състезавам в бъдеще за друга държава. Това би се случило не защото аз ще изоставя България, а тя мен! Бих помолила обективно освен отрицателните нотки да се отразяват и подкрепата на спортния министър Красен Кралев и общите ни цели, които споменах. Добре че волята на шампиона е изградена от упоритост и търпение", написа Стаменова.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 199

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 196

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ