24 Април 2024сряда10:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Никой не иска №9 в Левски

Бурабия пристигнал на "Герена", за да бъде шампион

/ брой: 32

автор:Дума

visibility 25

Легендарният №9 в Левски ще остане свободен почти сигурно през тази пролет. След напускането на провалилите се Атанас Курдов и Линел Китамбала, които поред носеха през есента този номер в синия екип, нито един от новите не я пожела през паузата. Курдов започна сезона при 26-кратните шампиони на България с №9 на гърба, а след напускането му Китамбала я взе, но това не донесе късмет и на него и вече двамата са част от миналото на "сините".
Първият нападател, привлечен през януари - Франсис Нар, взе № 7, а Джъстин Менголо, който може да играе таран, се спря на №11. Последният  пристигнал на "Георги Аспарухов" бивш голмайстор на Берое, Венцислав Христов, също от суеверие избра №13.
Така единственият вариант е очакваният на "Герена" млад нигерийски нападател Тунде Адениджи да вземе деветката, ако се стигне до договор с него. Левски и настоящият му клуб Съншайн Старс вече се договориха, а Адениджи, който стана известен, че фигурира с 2 рождени дати - 5 март и 17 септември 1996 г., трябва да премине медицински прегледи, преди да подпише.
Едно от новите попълнения на Левски Мехди Бурабия даде специално интервю за клубната телевизия на "сините". Той разказа, че е роден във Франция, но баба му и дядо му са от Мароко. Най-малкият е в семейство с 8 деца и има 3 братя и 4 сестри. Един от братята му играе в І дивизия в Белгия, а друг в Африка. Само най-големият е прекратил кариерата си на футболист. Започнал е в школата на Сошо, а после преминава в Дижон и в Гренобъл. В България с екипа на Черно море Бурабия вкара на Лудогорец в мача за Суперкупата. "Не съм очаквал да бъда в Левски след само една година в България. А вече съм играл в Лига Европа и спечелих трофей. Преминах в Левски, за да помогна да станем шампиони. Не сме в най-добрата позиция в момента, но ще се борим докрай да го направим. Досега 2 пъти съм бил на "Герена" и бях изключително впечатлен от феновете. Искам да ги зарадвам и с тяхна помощ можем да успеем. Без битка няма победа", завърши Бурабия.
 

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 555

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 598

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 562

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 509

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 597

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 575

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 551

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 598

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ