28 Март 2024четвъртък10:50 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Дубъл за Шифрин и Свиндал

/ брой: 277

автор:Дума

visibility 243

Микаела Шифрин записа втора победа за 2 дни в Световната купа по ски в Аспен. На домашна сцена американката бе най-бърза и на слалома, който бе отложен миналия месец в Леви заради липса на сняг. 20-годишната Шифрин финишира с общо време от двата манша 1:40:18 мин. и записа 17-а победа в кариерата си. Тя изпревари Фрида Хансдотер (Шв) с 2,65 сек. Ден по-рано Микаела подобри рекорда за най-голямата разлика в дисциплината - 3,07 сек. Последна на стълбицата се качи двукратната победителка в слаломи за СК в Аспен Сарка Страхова (Чех) с 1:43:08 мин. С 2-те победи Шифрин, която е световна и олимпийска шампионка в дисциплината, потвърди ролята си на фаворит в слалома и този сезон.
"Наистина страхотно каране. Да, гигантският слалом беше разочарование, но 2 победи за 2 дни са нещо, което много ме вълнува. Напускам САЩ и чакам новите стартове за Световната купа много щастлива", коментира победителката. "Тя се пързаля с голяма лекота тук. Просто е немислимо да бъде победена. Удоволствие е да я гледаш", призна Хансдотер.
Американката води в генералното класиране с 280 т. след 4 състезания, пред Хансдотер 195, Федерика Бриньоне (Ит) 160 и др. Белият керван при жените се мести в Лейк Луис, Канада, от петък до неделя, където са предвидени 2 спускания и 1 Супер-Г.
При мъжете в Лейк Луис пръв на Супер-Г стана Аксел Лунд Свиндал. За норвежеца това също бе втора победа за 24 часа и 27-а в кариерата му за СК, 6-а в Супер-Г и 8-а в Лейк Луис). Той бе пръв в събота и на спускане. Свиндал пропусна целия минал сезон заради контузия на ахилесовото сухожилие, но измина трасето за 1:29:30 мин., като изпревари с 0,35 сек. Матиас Майер (Ав) и Петер Фил (Ит) с 0,45 сек. Макс Франц (Ав) и Травис Ганьон (САЩ) разделиха четвъртата позиция с време 1:19.81 мин. Свиндал води в генералното класиране за СК с 207 т., пред Петер Фил 140, Матиас Майер 112 и др.

 

Летният сезон тръгва с 10-15% по-високи цени

автор:Дума

visibility 435

/ брой: 58

Цената на яйцата гони световен рекорд

автор:Дума

visibility 428

/ брой: 58

Париж готов на война с Русия за Одеса

автор:Дума

visibility 557

/ брой: 58

ВМРО-ДПМНЕ отлага промените в конституцията

автор:Дума

visibility 433

/ брой: 58

Евросъюзът отстъпва пред фермерите

автор:Дума

visibility 426

/ брой: 58

Накратко

автор:Дума

visibility 399

/ брой: 58

Десница по дьо Сад

автор:Александър Симов

visibility 459

/ брой: 58

Обирът на руските активи

автор:Юри Михалков

visibility 510

/ брой: 58

Особена порода

visibility 447

/ брой: 58

Престъпен интерес на ЕС

автор:Юри Михалков

visibility 614

/ брой: 58

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ