19 Април 2024петък03:14 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Славия без треньор след 0:2 с Левски

Владимир Иванов-Фугата поема "белите" временно, Иван Колев хвърли оставка

/ брой: 277

автор:Владимир Николов

visibility 41

Треньорът на Славия Иван Колев подаде оставка след загубата с 0:2 от Левски на "Герена" в последния мач от XVII кръг на "А" група. За най-стария столичен тим това бе 7-о поражение за сезона, като в шампионата Славия има и 4 равенства. Поражението обаче е трето поред, в които играчите на Колев не вкараха гол. Другият проблем е, че Славия има едва 2 победи в последните 10 мача. При това тимът от "Овча купел" отпадна и на старта за Купата на България след загуба от втородивизионния Спартак в Плевен с 1:2.
След поражението от Левски шефът на клуба Венци Стефанов е решил да приеме оставката на Колев, който премина при "белите" тъкмо от "синия" клуб. В оставащите 3 мача от есенния дял начело на първия отбор застава Владимир Иванов-Фугата, също бивш играч и на Левски. С Колев пък си тръгва и помощникът му Ангел Славков, а треньорът на вратарите Радостин Станев е получил предложение да остане. Връща се кондиционният треньор Трендафил Терзийски.
"Това бе рутинна победа, за увереност. Такива противници могат да бъдат доста опасни. Тези двубои задължително трябва да се печелят. Очаквах по-голяма съпротива от Славия. Трябва доста време, за да се напаснат футболистите към това, което иска треньорът. Искаме да изглеждаме по-бързи в последните 20-25 метра, което е най-важно. Играем стабилно в защита, защото другите отбори създават малко голови положения. Когато има големи очаквания към отбора, напрежението идва в повече. Дано да успеем. Изиграхме доста мачове и имаме нелош точков актив", каза след десетата победа за сезона треньорът на Левски Стойчо Стоев.
"Славия се отърва с най-малкото като получени голове. Имаше в първите минути някакво напрежение, останало от мача с Пирин, което беше в реда на нещата. Поздравявам треньорите и играчите – те се справиха с положението. При ситуацията, в която ще трябва да играем срещу Берое в сряда, не сме равнопоставени. Ние играхме в неделя, а те в петък. Ще имаме само два дни за възстановяване, докато те с 2 повече. Така е във футбола, понякога трябва да има и умора, но можете да бъдете спокойни, нашите футболисти ще издържат“, заяви спортният директор Георги Иванов - Гонзо.


Славия е шестият тим, който смени треньора от началото на сезона. Преди това същото сториха Литекс, Лудогорец, Ботев, Монтана и Пирин, като ловчанлии, разградчани и пловдивчани направиха по две рокади от лятото насам. Треньорите си не са сменили само Левски, Берое, Черно море и Локо Пд, но "и наставникът на "смърфовете" Христо Колев - Бащата хвърли оставка, но бе увещан да я оттегли.
"Гледам на този двубой като на предишните 2, когато играхме с водещите отбори. Не сме им на нивото, за да им се противопоставим успешно. Това е най-слабият ни мач в атака. Не си спомням да сме направили повече от 3-4 точни паса в противниковото поле. Не обвинявам футболистите, трябва да потърся причината и в себе си, защото сега ни предстоят нови 3 мача, които са важни. Имаше прекъсване на връзката между защитата и нападението ни. Допуснахме груби и елементарни грешки. Ще търсим добро представяне през декември. Имаме проблеми в халфовата линия, трябва да помислим как ще ги решим", обяви Колев преди да си подаде оставката.

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ