23 Април 2024вторник11:09 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Барса с урок по футбол

Каталунците излязоха начело по отбелязани голове в евротурнирите

/ брой: 273

автор:Дума

visibility 21

Барселона изнесе истинска лекция по футбол и разгроми Рома с 6:1 в мач от V кръг на Шампионската лига. Срещата бе без значение за каталунците, защото в другия мач от група Е БАТЕ завърши 1:1 с гостуващия Байер и така испанският шампион си гарантира първото място и 1/8-финал напролет. На "Камп Ноу" Лионел Меси (18 и 60) и Луис Суарес (15 и 44) вкараха по 2 пъти, а другите нанизаха Жерар Пике (56) и Адриано (77). Бразилецът вкара с добавка след изпусната дузпа от сънародника му Неймар. Почетно за италианците се разписа Един Джеко (90), а минути преди това пак той профука дузпа. Меси вече е със 79 еврогола и се доближи на 3 от водача във вечната ранглиста Кристиано Роналдо. Барса пък само за 4 дни вкара 10 гола, след като в събота отнесе и Реал в Мадрид с 4:0. Шампионът на Европа вече е с 1029 попадения в европейските турнири и е на първо място. Вечният им съперник в Испания Реал, който снощи гостува на Шахтьор Донецк в Лвов, изостава с 3, а трети е Байерн М с 848.
"Начинът, по който пресираме съперника, е ключът към успеха. Колкото повече правим това, толкова по-добри ставаме. Меси отново е на 100%, Суарес пресираше през целия мач, Неймар - също. Изглежда така все едно Суарес играе от години за Барселона. Той има голям принос за отбора с играта си. Той е нещо като талисман за нас, защото носи много позитивност и интензивност в играта ни", призна треньорът на Барса Луис Енрике.
Еврошампионът от миналия сезон Барселона присъства осезаемо и в номинациите за отбор на годината на УЕФА. Осем от футболистите на Луис Енрике са в разширения състав, а от цялата Серия А играчите са само шестима. Номиниран е и Роналдо, който участва в анкетата за 12-и пореден път.
В група F Байерн разби Олимпиакос 4:0, а Томас Мюлер постави рекорд в турнира. Германецът стана най-младия играч с 50 победи в Лигата, като записа юбилейния си успех на 26 години и 72 дни и изпревари легендарния испанец Раул, който е постигнал този успех с Реал на 26 г. и 257 дни. Освен всичко друго, Мюлер бе и един от героите за своя тим в този мач, като вкара гол и подаде за друг.
В другия мач от групата Арсенал би Динамо Загреб с 3:0 и запази шансове да играе на 1/8-финал. В последния кръг тимът на Арсен Венгер трябва да бие Олимпиакос в Пирея, но с по-изразителен резултат, за да заличи конфузната домакинска загуба с 2:3 от гърците на "Емирейтс".
В група G Челси направи важна стъпка към елиминациите, след като би Макаби в Тел Авив с 4:1. Израелците,  водени от бившия треньор на Левски Славиша Йоканович,  остават в Шампионската лига без точка и с голова разлика 1:15.

Токът за бита остава регулиран поне още година

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 76

Поръчката за бързите влакове до морето "дерайлира"

автор:Дума

visibility 561

/ брой: 76

ДАИ е с нов автопарк за над 6,3 млн. лв.

автор:Дума

visibility 459

/ брой: 76

Фискалният резерв се оказа 10,9 милиарда лева

автор:Дума

visibility 504

/ брой: 76

Канарските острови на бунт срещу туристите

автор:Дума

visibility 607

/ брой: 76

2400 евро за раждане на дете в Гърция

автор:Дума

visibility 610

/ брой: 76

Задържан за бомбена заплаха в Дания

автор:Дума

visibility 518

/ брой: 76

Накратко

автор:Дума

visibility 514

/ брой: 76

Пълзяща цензура

автор:Нора Стоичкова

visibility 591

/ брой: 76

Ех, бедни Главчев...

visibility 677

/ брой: 76

Тръмп не е изход

visibility 536

/ брой: 76

Договорът с "Боташ" е един от най-корупционните

автор:Дума

visibility 539

/ брой: 76

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ