29 Март 2024петък16:52 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Арсенал обърна Барселона

Шахтьор удари Рома насред Рим

/ брой: 41

автор:Дума

visibility 181

Арсенал сътвори изключителен късен обрат срещу Барселона и срази с 2:1 испанския гранд в първия 1/8-финал от Шампионската лига. На "Емирейтс" в Лондон Давид Вия (26) изведе гостите напред след страхотен пас на Лео Меси. С голове на холандеца Робин Ван Перси (78) и руската резерва Андрей Аршавин (83) "топчиите" си осигуриха преднина преди реванша на "Камп Ноу". "Артилеристите" удариха каталунците със светкавични акции. Футболист №1 в света за 2009 и 2010 г. Меси, който вкара хеттрик на Арсенал на 1/4-финала преди година, пропусна 2 отлични възможности за гол. Аржентинецът вкара 1, който обаче беше отменен заради засада.
"Mачът бе труден не само за нас, но и за Барселона. Може би дори гостите имаха повече шансове, но въпреки това постигнахме своето, Не, не ми беше трудно да вкарам. Просто получих добра топка и шутирах. В такива моменти удоволствието е наистина голямо, тъй като си помогнал на отбора си да постигне важна победа", заяви Аршавин.
"Това беше мач между 2 специални отбора. В доста моменти от двубоя не успявахме да намерим верния ритъм, но и за миг не се предадохме. Демонстрирахме силна психика и огромна упоритост", каза мениджърът на Арсенал Арсен Венгер.
"Мисля, че контролирахме играта. В реванша просто ще трябва да реализираме положенията, които създадохме в Лондон. Този мач също ще бъде открит. Загубихме, но все пак остава и реваншът", заяви треньорът на Барса Хосеп Гуардиола.


Бразилците на Шахтьор Донецк се развихриха на празния "Стадио Олимпико" в Рим и украинският клуб победи изненадващо Рома с 3:2. "Миньорите" се доближиха до първия си 1/4-финал в Лигата. Домакините откриха чрез Симоне Перота (27), но с попадения на Жадсон (28), Дъглас Коща (35) и Луис Адриано (41) тимът на румънския Мирча Луческу обърна нещата в своя полза. Крайното 2:3 оформи французинът Жереми Менес (61). Загубата предизвика освирквания от трибуните на "Стадио Олипико" към изправения пред уволнение старши треньор на римляните Клаудио Раниери. Тифозите пък не подкрепяха обичайно "вълците" след информацията, че клубът може да бъде продаден.
"Mачът беше решен от отделни епизоди. Можехме да паднем и с по-голяма разлика, но реагирахме бързо на 3-те гола. Няма да се предадем и в реванша ще се опитаме да направим това, което те сътвориха тук. Шахтьор разполага със страхотни футболисти, подаваха си топката почти като Барселона", каза Раниери.
"Не разбирам защо феновете на Рома не подкрепят тима, а го освиркват. Трудно е да се играе под такова напрежение. Те играха силно през 2-ото полувреме и не виждам какво повече може да се иска от тях. Ние също играхме страхотно. На терена пуснахме няколко играчи около 20-21 години, които се представиха блестящо. Tова бе едва първият ни двубой за 2011 г., като преди това бяхме играли само контроли. Затова натиснахме през първото полувреме, защото знаехме, че към края силите ни ще свършат", коментира Луческу.

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 202

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 195

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 205

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 165

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ