25 Април 2024четвъртък12:55 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Раул с 2 еврорекорда

Испанецът вкара 71-ия си гол и изигра 139-и мач в клубните турнири на континента, Тотнъм съкруши Милан като гост

/ брой: 40

автор:Дума

visibility 93

Легендарният испански футболист Раул Гонсалес оглави еднолично класацията за най-много отбелязани голове в европейските клубни турнири. 34-годишният нападател вкара 71-вия си гол и донесе равенство 1:1 за Шалке 04 при гостуването на Валенсия в първия 1/8 финал в Шампионската лига. Така той изпревари с 3 години по-възрастния италианец Филипо Индзаги, който има 70 попадения. Испанецът изигра 139-ия си мач в евротурнирите и изравни рекорда на легендарния италиански защитник на Милан Паоло Малдини, който прекрати  кариерата си. Раул има 132 мача с екипа на Реал М и 7 - за германския Шалке 04. Той напусна "Сантяго Бернабеу" през лятото, недоволен от статута си на резерва при треньора Жозе Мауриньо.
На "Местая" "прилепите" откриха чрез Роберто Солдадо (17), който засече центриране отляво. Раул (64) обаче отново огорчи Валенсия, както дълги години с екипа на "Кралския клуб". "Той демонстрира класата, която винаги е притежавал, и свърши страхотна работа на терена. Не говоря само за гола, а за целия мач", оцени старши треньорът на германците Феликс Магат своя испански ас, който се разписа за 69-и път в Шампионската лига.
В друг 1/8-финал Тотнъм огорчи 7-кратния европървенец Милан, като го надигра с 1:0 на "Сан Сиро" в дебютното си учасите в Шампионската лига. Сблъсъкът може да бъде запомнен единствено с грубостите и с гола на Питър Крауч (80), който вкара на празна врата след пробив на Аарън Ленън и прецизно центриране. Френският рефер Стефан Ланоа отмени в добавеното време заради засада изравнителен гол на Златан Ибрахимович, който простреля блестящия вратар на "шпорите" Еурелио Гомес. Преди това арбитърът спести червен картон на сънародника си от Милан Матьо Фламини, който с 2 крака влезе срещу хърватина Вердан Чорлука. Страстите на терена се разгорещиха след последния съдийски сигнал, когато темпераментният халф на домакините Дженаро Гатузо налетя върху асистента на Хари Реднап - Джо Джордан. Той намери сили да се извини за постъпката си, но УЕФА незабавно започна разследване на инцидента.
 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 189

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 228

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 200

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 169

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 193

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 194

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 158

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 180

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 179

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 178

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ