26 Април 2024петък09:58 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Миков:

Националният интерес е несъвместим с въвличането ни във военни конфликти

/ брой: 230

автор:Дума

visibility 13

"Преди малко получих писмо от ПП "Атака", с което молят нашата парламентарна група да им преотстъпи правото си днес за предложения за точки в дневния ред. Целта е те да внесат проекторешение за присъединяване на България в коалицията срещу "Ислямска държава", водена от Русия". Това написа в профила си във фейсбук председателят на БСП Михаил Миков. "Националният интерес на България е несъвместим с въвличането ни във военни конфликти. Нито е разумно правителството да провежда семинари на сирийската опозиция в Правец, нито да не допуска руски самолети да прелитат над България. Но още по-неразумно е да пращаме българи да воюват в конфликт, който по много от своите белези е мюсюлмански вътрешнорелигиозен", заявява Миков.
"Достатъчно нелепо е да си представим държави във военна коалиция, които едновременно с това са в режим на санкции и контрасанкции една спрямо друга. В тази си част писмото има приносен момент към световната история", коментира лидерът на БСП. По думите му, също толкова нелепо е искането на фона на усилията на управляващите, които подкрепя и "Атака", да дадат на концесия отбраната на небето на България. Ние тези чужди самолети ли ще пращаме да воюват в Сирия или МиГ-овете, които не могат да летят, защото някой скри договора за ремонта им?, пита реторично Миков.
"Включването на точки в дневния ред е едно от малкото запазени права, които ползва опозицията в НС. Затова ми се видя странно участници в управлението да искат от опозицията да се откаже от това свое право. Мисля, че това не е редно и не бива нито да се иска, още по-малко - да се допуска", категоричен е Миков.
В дневния ред на България е далеч по-важно да се иска отмяната на санкциите срещу Русия, а не въвличането на България във война, подчертава той. Затова днес парламентарната ни група ще използва правата си по закон и ще поиска за седми пореден път НС да вземе решение за отмяна на санкциите срещу Русия, и ще призове правителството да иска компенсации от ЕС, казва Миков.


 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 610

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 633

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 665

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 610

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 627

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 685

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 653

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 551

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 750

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 670

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 695

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ