29 Март 2024петък07:05 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Михайлов ще пази срещу Норвегия

Макенджиев смени контузения Стоянов, "викингите" пристигат без четирима титуляри

/ брой: 202

автор:Дума

visibility 408

Вратарят Николай Михайлов ще бъде титуляр за България в ключовата квалификация срещу Норвегия. Мачът е утре от 21.45 ч. на Националния стадион и ще се излъчи по БНТ 1. Стражът на турския Мерсин остана единствена опция на селекционера Ивайло Петев, след като Футболист №1 на България за 2014 г. Владислав Стоянов се контузи. Вместо вратаря на Лудогорец селекционерът Ивайло Петев повика "на пожар" Благой Макенджиев от Берое, който ще остане резерва срещу "викингите". Този сезон Михайлов е титуляр за клубния си отбор, но Мерсин загуби и 3-те си мача от Суперлигата. В тях синът на шефа на БФС Боби Михайлов допусна 9 гола.
Владислав Стоянов се контузи на първата тренировка в Правец, след като не пази в срещите на шампионите при новия треньор Едуард Ераносян. Той няма да играе и срещу Италия в неделя в Палермо. Перничанинът получи травма в коляното и след консултации с доктора на националите е било преценено да не се рискува с него. Засега отделно от основната група тренира само Валери Божинов. Нападателят на Партизан е под въпрос за мача с Норвегия, но може да се възстанови за гостуването на 4-кратния световен шампион.
Скандинавците са с повече проблеми преди мача. Селекционерът Пер-Матиас Хьогмо няма да може да разчита на 4-ма от важните играчи. Това са Пал-Андре Хеланд и Оле-Кристиан Селнес (Розенборг), Адама Диоманде (Стабек) и Джошуа Кинг (Блекбърн). На техните места спешно бяха извикани Рубен Итегор Йенсен (Кайзерслаутерн), Ховард Нилсен (Залцбург) и братята Ветон Бериша (Гройтер Фюрт) и Валон Бериша (Залцбург). Вундеркиндът Мартин Йодегорд (Реал М) вероятно ще остане на пейката заради дефанзивната тактика, които всички в Норвегия очакват да бъде наложена от Хьогмо.
Той ще заложи на върха на атаката на Александер Сьодерлунд. Нападателят на Розенборг има 24 гола в 29 мача във всички турнири този сезон, докато за националния отбор е с 19 мача и все още търси първия си гол. Вестник "Верденс Ганг" разкрива и детайлната му статистика: 18 от 20-те му гола в лигата са с първото докосване на топката, 6 са с левия крак, 9 с десния, 4 с глава и дори 1 с ръка срещу Тромсьо, когато съдията не маркира нарушението. 17 от 20-те му гола са от наказателното поле.


"Българите имат добро дясно крило и силна контраатака. Доволен съм от футболистите, с които работя в момента. Да, ние трябва да бъдем предпазливи, но и балансирани. Ще разчитам на футболистите, които са в най-добра форма. От доста време имаме изготвена стратегия и работим върху нея. Разчитам на стегната игра в защита, много движение, висока преса през всичките 90 мин. Това са ключовите думи, които могат да ни донесат успеха", обяви Хьогмо. Той е наясно, че победа в мача до голяма степен ще подпечата на тима му 3-ото място, което дава право на бараж.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ