29 Март 2024петък12:05 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Левски върти 2:2 със словаци

Ясен Петров чисти грешките за следващата контрола

/ брой: 31

автор:Дума

visibility 23

Отборът на Левски завърши 2:2 с последния в словашката елитна дивизия Дубница в първата си контрола от лагера в Кипър. Старши треньорът на "сините" Ясен Петров даде шанс за изява на почти всичките си футболисти, като дебют направиха новите попълнения белгиецът Жанвион Юлу-Матондо и черногорецът Марко Видович. 17-годишният Христо Попадийн (36), който направи дебют за първия тим, отбеляза за 1:0 след отличен пробив на Гара Дембеле. Именно Дембеле обаче направи нарушение в собственото наказателното поле и Томаш Брушко (45) реализира отсъдената дузпа за 1:1. Исмаил Иса (83) отново даде преднината на Левски след пас на Христо Йовов, но Горелка (90) оформи крайното 2:2. Мачът бе изгледан от около 150 привърженици на "сините", в това число и бившият наставник Георги Василев-Гочето, който живее в Кипър.
Следващата контрола на Левски е днес срещу полския Белхатов. В нея обаче Петров няма да може да разчита на Дембеле, македонеца Дарко Тасевски, Веселин Минев, Владимир Гаджев и Йордан Милиев, които имат ангажименти с националните си отбори.
"Доволен съм от представянето на младите футболисти. Видяхме хубаво попадение на Иса, а и най-малкият Попадийн също реализира. През първата част заложихме и на млади момчета, които вероятно са били притеснени, че започват като титуляри. Персонални оценки обаче не мога да давам. Същото се отнася за новите попълнения Юлу-Матондо и Видович, тъй като те играха едва 30 минути. Допуснахме 2 гола от наши грешки. Дузпата беше излишна, а другото попадение дойде след странично хвърляне. В по-голяма част от двубоя присъстваха повече единоборствата, трябва да свикваме и с такава груба игра. Всичко е по-план. Пуснахме на терена 22 футболисти, като утре (днес) някои от тях ще трябва да играят по 90 мин.", каза Петров.

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 1

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 0

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 0

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 1

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ