20 Април 2024събота00:51 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Продават недовършената сграда на ИПК "Родина"

Дават срок от една година на новия собственик да доизгради Синята кула или напълно да я разруши

/ брой: 28

автор:Веселка Венкова

visibility 97

Министерският съвет е обявил за частна държавна собственост имота на бул. "Цариградско шосе" номер 113 А в столицата, известен като високото тяло на ИПК "Родина" или с името Синята кула. Целта е имотът да се раздържави. Сградата е на бившия издателско-полиграфически комбинат на "Работническо дело". Тя беше вдигната през 80-те години на миналия век и изобщо не е влизала в експлоатация. Теренът с площ от 15 дка, върху който е недостроената и от години рушаща се административна сграда, бе предоставен на НАП. Планираше се в нея да се обединят данъчната администрация и служителите на Националния осигурителен институт. Заради липсата на пари за довършване на сградата и въвеждането й в експлоатация била отпаднала необходимостта от нея за нуждите на НАП.
Правителството вече е възложило на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол да раздържави имота чрез публичен търг. Задължителното условие за продажбата било бъдещият купувач да завърши обекта и да го пусне в експлоатация. В противен случай да го разруши и разчисти терена до една година от сключването на приватизационния договор. Още преди години експерти твърдяха, че ремонтът на сградата, строена през миналия век, вероятно би бил по-скъп отколкото нейното разрушаване и построяването на напълно нова сграда. Имаше и подадени няколко оферти за нейното възстановяване и довършване.
След заседанието на министрите стана ясно и че има опасения да не би настоящият притежател на по-големия дял от "Международен панаир-Пловдив" АД Георги Гергов да нанесе вреди, докато трае съдебната процедура. Това заяви вчера министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков. Гергов обжалва решението на Окръжния съд в Пловдив държавата да си върне панаира. Министърът коментира, че се надява на втора инстанция обжалването да мине по-бързо. Трайков изпратил и официално писмо, с което предупредил ръководството на  "Международен панаир-Пловдив" да не предприема стъпки, които "да увредят панаира, интересите на данъкоплатците и на изложителите". От дружеството вчера стана известно, че страна партньор на Международни технически панаир тази година ще бъде Русия.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ