25 Април 2024четвъртък17:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Синдикалисти искат оставката на шефа на пожарната

Протестиращите полицаи с ултиматум към МВР

/ брой: 152

автор:Дума

visibility 21

Ако до петък, 10 юли, не се състои втори официален кръг от преговори, на който да се разгледа състоянието на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН), представителите на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) ще напуснат преговорите и ще бъдат готови да ги възобновят по този повод и по тази тема. Това каза Валентин Попов, председател на УС на синдиката. Представителите на най-голямата синдикална организация в МВР протестират от 12 юни и направиха палатков лагер пред парламента. Те веднъж вече поискаха оставката на ръководството на МВР, но след проведени преговори исканията бяха оттеглени, без това да важи за шефа на пожарната - главен комисар Николай Николов. По-рано СФСМВР разпространи информация, че част от пожарникарите в крайморския град искат да бъдат преместени, защото работят под натиск.
"Няма да говоря за мотиви, първо, защото не съм ги видял. Това, което съм чул, че се мотивират за моята оставка, меко казано звучи несериозно, некомпетентно", заяви директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов. По думите му синдикатът, който му иска оставката, е само един от шестте в МВР. Николов изрази задоволство, че Синдикатът на пожарникарите и спасителите го подкрепя, както и регионалната дирекция на "Пожарна безопасност и защита на населението". За структурната реформа Николов припомни, че програмата на МС предвижда да бъдат изградени мощни отряди в 6-те района за планиране. "Ние ще изградим 8", каза Николов и обясни, че това ще са отряди, окомплектовани със специалисти, много добре подготвени и екипирани, разполагащи с най-модерната техника, така че в случай на тежко бедствие - да има адекватна реакция от сили, които са предварително подготвени.
Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в присъствието на  премиера Бойко Борисов, на няколко нейни предшественици, сред които Цветан Цветанов и Цветлин Йовчев, на шефовете на ДАНС, НРС и НСО и на патриарх Неофит поднесе цветя на паметника на Незнайния воин. Бъчварова и главният секретар на МВР Георги Костов наградиха ръководни и редови служители по случай професионалния празник. По думите на Бъчварова МВР е отговорно за образа, който има страната ни пред Европа и света. Тя вярва, че в работата си МВР ще убеди скептиците, че нещата са в правилната посока.
Литургия за здраве отслужи Бранитският епископ Григорий, а молебен отслужи Негово Светейшество българският патриарх Неофит.
 

Михаил Миков:
Продължавайте все така да се борите за честта и достойнството на България

"Празникът на МВР е и повод за равносметка, затова си позволявам да отправя призив към всички вас да продължавате да се борите със същия професионализъм, всеотдайност, себеотрицание и човешко отношение за честта и достойнството на Република България". Това се казва в поздравителен адрес от председателя на НС на БСП Михаил Миков към служещите в системата на МВР по случай техния празник.
По думите му, работата в сферата на сигурността е една от най-отговорните и рисковани, но благодарение на усилията, които служителите проявяват денонощно, те защитават интересите на гражданите и утвърждават правовия ред в държавата. "Признак за развитието на всяко общество е отношението на съпричастност и уважение към личната саможертва на пазителите на реда", допълва лидерът на левицата. Миков декларира вярата си, че в този момент нашето общество ще даде адекватен израз на това осмислено отношение.
"Уверен съм, че и занапред ще продължите да отстоявате принципите на нелеката ви професия за осигуряване сигурността на гражданите, повишаване на общественото доверие и авторитета на институцията", се подчертава в адреса от председателя на БСП.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 309

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 361

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 295

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 277

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 321

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 238

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 364

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 294

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ