27 Април 2024събота05:33 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Водач на протеста в Гърмен дава етаж от къща на роми

Полицията предотврати опит за блокиране на работата на общината в селото вчера

/ брой: 151

автор:Дума

visibility 19

Протестиращ срещу ромските набези и бездействието на държавата мъж е готов да даде цял етаж от къща на семейство от ромския квартал "Кремиковци", което остана без покрив. Иван Байрактаров вече бил стегнал трите стаи в къщата, в която живее баща му, за да приюти в тях Виктор и Славка Огнянови. Двамата съпрузи са на улицата, след като на 29 юни багер срути незаконната им стая в махалата.
"Познавам Виктор много добре. Той е трудолюбив, скромен и не краде. Един от най-кротките роми в цялата община. Вече говорих с тарторите в квартал "Кремиковци", те ме увериха, че той е съгласен да приеме моето предложение. В момента е в гората за гъби. Ние нямаме нищо против мирните и спазващи закона роми. Винаги сме готови да им помогнем", увери вчера Байрактаров. Той обобщи, че е почистил и подредил жилището на втория етаж на къщата. Иска да осигури добри битови условия за ромското семейство.
Досега Виктор и Славка живеели в една стаичка, а занапред ще имат цели три помещения - кухня, хол и спалня. Техният хазяин им дава възможност да останат толкова, колкото е необходимо. "Няма да им искам нищо, никакъв наем. Нека ползват етажа, докато си стъпят на краката. Помагам им от сърце, а не от куртоазия. Добре дошли са в моя имот", коментира протестиращият срещу ромските кражби мъж. Той допълни, че и други жители на село Гърмен са изразили готовност да приютят останалите без дом роми, на които бяха съборени незаконните постройки.
Напрежение вчера в Гърмен обаче пак се появи. Още от сутринта сградата на общината бе обградена от полиция. Органите на реда предотвратиха намеренията на инициативния комитет на протестиращите жители на Гърмен срещу беззаконието в държавата, които бяха решили да блокират сградата на общината в знак на несъгласие с ефекта от действията на държавните институции и местната власт.


Протестиращ от селото осъден на 100 часа общественополезен труд

Протестиращ мъж от Гърмен е осъден на 100 часа общественополезен труд за хулиганство. Това съобщиха от окръжната прокуратура в Благоевград, след като районният съд в Гоце Делчев одобри споразумението между Иван Гогов и държавното обвинение. Гогов е нарушил обществения ред на мирния митинг на 14 юни. В района на "Ярчев хан" край Гърмен той опитал да разкъса полицейски кордон, обиждал полицаите, охраняващи протеста, и хвърлил празна бутилка от бира към униформените.
Задържаният е осъден на пробация, която включва задължителна регистрация по настоящ адрес за шест месеца и периодични срещи с пробационен служител за шест месеца. Гогов ще положи и 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото в продължение на една година.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ