19 Април 2024петък03:59 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

И двата доклада за готовността на България за Шенген не са одобрени

/ брой: 24

автор:Дума

visibility 967

Оценяващата група за Шенген отложи приемането на двата технически доклада за България. По време на вчерашната си среща членовете на групата приеха обаче техническия доклад за присъединяването на Румъния.
Двата доклада за България щели да бъдат обсъдени отново по време на следващата среща на Шенгенската оценъчна група. Това съобщи румънската агенция "Медиафакс", като цитира Мариан Тутилеску, ръководител на отдела за Шенген към румънското вътрешно министерство.
На заседанието френският представител оттеглил опасенията си относно прилагането на Шенгенската информационна система в Румъния. Тутилеску заявил, че за Букурещ етапът на техническите изисквания е приключил и докладът за Румъния ще бъде поставен на гласуване в Европарламента.
Според него двата доклада за България, които не са били приети, ще засегнат и Румъния, тъй като двете страни трябва заедно да се присъединят към Шенген. По думите на Тутилеску вариантът за частично присъединяване на Румъния и България е приложим и има такъв прецедент на европейско ниво.
Франция и Германия обаче смятат, че Румъния и България трябва да бъдат приети в Шенген само ако регистрират напредък в борбата срещу корупцията и в съдебната реформа. По-късно към съпротивата им се присъедини и Финландия.
Че окончателното решение по двата технически доклада за България е отложено за 14 февруари потвърди евродепутатът Андрей Ковачев. Страните членки са искали да зададат уточняващи въпроси, свързани със стъпките, които предприема България за изчистване на забележките по проектодоклада за границата между Турция и България, каза той.
За съжаление новината се потвърждава - отложени са и двата технически доклада за влизането на България в Шенген и това е много притеснително, каза евродепутатката от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Илияна Йотова. По думите й е имало съмнения относно втория доклад за сухопътната граница между България и Турция, но от информацията от заседанието на работната група става ясно, че има претенции към България по отношение на Шенгенската информационна система, т.е. и в първия технически доклад.
 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ