18 Април 2024четвъртък08:11 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Сергей Станишев:

Напълнихте администрацията с калинки

Премиерът призна, че е допускал грешки в кадровата си политика

/ брой: 24

автор:Аида Ованес

visibility 1144

Кадровата политика на ГЕРБ заложи на поголовни чистки в администрацията. Запълнихте администрацията с предани на ГЕРБ хора и с "калинки". С тези думи лидерът на БСП Сергей Станишев се обърна към Бойко Борисов по време на парламентарния контрол. Лидерът на БСП попита кой носи отговорност за назначението на Калина Илиева като шеф на ДФ "Земеделие" и подчерта, че премиерът нееднократно е заявявал, че лично я е назначил.
Станишев припомни, че решенията на Илиева лишиха стотици фермери от субсидии по САПАРД. Сега те съдят държавата и ще я осъдят за десетки милиони, припомни на премиера той. Председателят на БСП попита как министрите могат да работят като екип, ако нямат взаимно уважение. Станишев изтъкна, че между министрите на ГЕРБ се водят открити войни и даде пример с Цветанов и Дянков.
"Без вашата фигура ГЕРБ като партия е нещо абстрактно и мъгляво, а характерът на властта e едноличен. Какъв е принципът на кадровата политика на правителството", попита Станишев. 
Да, грешили сме, отговори Борисов и допълни, че си е признавал за грешките в кадровата политика. Той даде пример с Румяна Желева и каза, че след това се поправили и представили друга кандидатура и тя "стана еврокомисар на годината".
Борисов се опита да отвърне на удара и каза, че от ГЕРБ не били питали защо Корнелия Нинова през 2007 г. бе освободена като зам.-министър. "Такава прекрасна жена и сега толкова добър депутат. На мен ми беше мъчно за нея", добави премиерът. Опитът му за комплимент обаче по никакъв начин не спечели симпатиите на червената депутатка. "Щом доживях вие да ме хвалите, значи трябва да напусна политиката. Няма да ви мине номера", отговори с ирония от трибуната Нинова. Тя припомни, че тогава върху нея бе упражняван натиск на лица извън властта, а сега натискът е от правителството. "Тогава аз не се поддадох и фирмата, която ме натисна, не получи лиценз. Сега агенция "Митници" дава лиценз. Тогава аз напуснах поста, срещу мен беше образувано наказателно дело, две години ме разследваха. Сега срещу никого от замесените не се образува наказателно производство, за да се търси истината".
Нинова попита премиера и за докладната записка на бившия зам.-шеф на агенция "Митници" Антоний Странджев, в която той на 22 март м.г. сигнализира премиера за политически натиск върху митниците, че новоизбрани депутати от ГЕРБ са изнервени, защото не могат да изпълнят поети финансови ангажименти към своите спонсори. Странджев съобщи това дни преди скандала с изтеклите разговори на Ваньо Танов. Странджев твърди, че разговорите са истински. Вчера Борисов прехвърли въпроса за докладната му към главния прокурор.

България трябва да се откаже от плоския данък

автор:Дума

visibility 320

/ брой: 73

Правителството взе 200 млн. лв. вътрешен заем

автор:Дума

visibility 280

/ брой: 73

Близо 500 000 души обявиха доходите си пред НАП

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 73

БАКБ купува Токуда банк

автор:Дума

visibility 264

/ брой: 73

Киев провокира риск от ядрена катастрофа

автор:Дума

visibility 345

/ брой: 73

Израел търси умен отговор срещу Иран

автор:Дума

visibility 300

/ брой: 73

Китайската икономика надмина очакванията

автор:Дума

visibility 267

/ брой: 73

Започна наказателно дело срещу Тръмп

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 73

Мътилката

автор:Александър Симов

visibility 290

/ брой: 73

За гарантиран достъп до услуги и дом за всеки

автор:Дума

visibility 307

/ брой: 73

Правим голямо ляво патриотично обединение

visibility 317

/ брой: 73

Обида за дипломацията

visibility 256

/ брой: 73

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ