28 Март 2024четвъртък21:05 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Женски свят

Отмъщение

/ брой: 24

автор:Петър Софрониев

visibility 1932

Никой не ми обръща внимание. Това, че повечето жени ще кажат същото, въобще не ме успокоява. Защото аз внимание заслужавам.
Като пенсионерка с повече свободно време на мен се пада честта да се грижа главно за, дето се казва, дома, бита и семейството. Миналата седмица  отделих цял ден, за да направя специален португалски сладкиш. Наистина кулинарно вълшебство! По рецепта, която съм разучавала месец. И какво?
Ометоха лакомството, въздъхнаха отегчено и всеки се изнесе от кухнята, за да си гони задачите. Само съпругът ми с половин уста каза: "Ами сладичко. И една кифла с мармалад върши същата работа." След което легна пред телевизора.
Реших да впечатля и мъж, и деца, като изчистя къщата до блясък. Ама така не съм чистила от времето, когато исках да се представя пред съпруг и свекърва. Значи отпреди три и нещо десетилетия. Изчистих и грохнах на канапето. Когато тримата се прибраха, на никого не направи впечатление нехарактерната чистота в дома ни. Само синът по едно време бегло и вяло попита: "Пуделът ли е изблизал така съвършено пода?"
И трети опит направих да впечатля домашните.
Малко преди да се приберат съобитателите ми, поканих на кафе съседът Славчо - по бермуди и потник. Помислих си, че ще събудя ревност в съпруга си, а в децата - желание да ми дръпнат лекция за морала на майката и съпругата. Може да съм пенсионерка, ама още ловя око, искам да кажа...
Върнаха се тримата, поздравиха ни сърдечно и се включиха в компанията, като извадиха и две бутилки вино. Късно вечерта, когато Славчо с несигурна крачка си тръгна, и тримата в хор ме попитаха:
- След като твоя Славчо ни изпи виното, можеше да го накараш утре поне да залепи падналите плочки в банята! Нали по професия е фаянсаджия!
Никаква ревност, никакво желание от страна на децата да ме учат на морал...
Сега съм решила да им кажа, че леля ми е приписала вилата край морето на мен. Ще ги излъжа естествено, но не виждам друг нормален начин под общия семеен покрив някой да ми обърне внимание. След което щастлива ще гледам разочарованите им физиономии, когато разберат истината...
Това ще ми е отмъщението!
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ