20 Април 2024събота02:43 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Евродепутат:

Без конкретика ТТИП няма да има

/ брой: 124

автор:Дума

visibility 10

Наличието на арбитражния механизъм ISDS в сегашния му вид в Споразумението ТТИП не е обосновано. Това каза евродепутатът от левицата Момчил Неков по време на конференция за Трансатлантическото търговско и инвестиционно партньорство (ТТИП), която се проведе в Дома на Европа в София вчера. Намирам леко популистки оттенък в този начин на представяне и развиване на концепцията само 3-4 седмици преди гласуване на доклада, допълни той.
"Няма как да подкрепя такова споразумение на този етап, защото чувам гласовете на гражданите. Това е доклад, който не дава достатъчно ясни насоки", каза евродепутатът, като допълни, че на споразумението трябва да се гледа като възможност за решаване на нереципрочни политики, като например по отношение на визите. Хората трябва да бъдат добре информирани за това, какво се случва в Европейския съюз и ги засяга пряко, посочи Неков.
Относно прозрачността на преговорите по ТПТИ евросоциалистът обясни, че в предложенията на ЕП към комисията е заложено някои текстове да бъдат представени на широката общественост. Когато става въпрос за защита на гражданите - тези текстове трябва да са достъпни, заяви той.
Експерти от Института по аграрна икономика от своя страна представиха доклад, според който такова споразумение би предложило както възможност, така и рискове за селскостопанския сектор в Европа. Според доц. д-р Диляна Митова има определени сектори, които биха спечелили - "нишовите" продукти със специфични характеристики, които имат конкурентни предимства - тютюн, сирена, билки, етерични масла, мед, вина и биологични продукти. Според Митова от либерализацията на търговията потърпевшо би било по-скоро високо субсидираното селскостопанско производство в Западна Европа.
Доц. Божидар Иванов от своя страна заяви, че ТТИП ще създаде проблеми за браншовете, които се борят със структурни проблеми - млекопроизводството и месопреработката например. Относно опасността от навлизане на ГМО те заявиха, че в редица страни в ЕС вече използват определени генномодифицирани продукти.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ